Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skaff deg et kriselager

Justisministeren oppfordrer folk til å kjøpe inn beredskapslager med tørrmat, hermetikk, vann og alternative lys- og varmekilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ting folk uansett bør ha i beredskap for ulike situasjoner som dukker opp. Men det blir jo aktualisert i slike tider vi har nå, med økt fokus på terrorfaren, sier Dørum til VG.

Dørum understreker at det ikke er noen grunn til storstilt hamstring og ber folk bruke sunn fornuft. Hans oppfordring kommer i sammenheng med at Direktoratet for sivil beredskap om to uker vil komme med en oppdatering av sin beredskapsbrosjyre fra 1999.

- Med Sårbarhetsutvalget, og aktualiseringen etter terrorangrepet, er det naturlig med en slik oppdatering. Der vil det også være informasjon om hvor man finner hjelp ved atomangrep, biologisk eller kjemisk angrep, sier Dørum.

NTB

I BEREDSKAP: Justisminister Odd Einar Dørum mener folk bør forberede seg på en eventuell krisesituasjon.Arkivfoto: SCANPIX
Hele Norges coronakart