Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SKAFF NØDUTSTYR - OG BRUK DET

Nødutstyr - bare for feiginger? Eller noe som er «kjekt å ha»? Nødpakker kan kjøpes ferdig eller lages selv. Hva bør du i så fall ta med deg?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du til fjells i påsken - eller til sommeren, er det umulig å gardere seg med sikkerhetsnett på absolutt alle kanter. Erfarne fjellfolk har for lengst laget sin egen pakning med nødutstyr, som alltid finnes i sidelomma på sekken -- både på korte og lange turer.

Kjenn pakka!

For den mer uerfarne kan det være nyttig å få hjelp til å sette sammen en slik pakke. Men du kan også få kjøpt den fiks ferdig.

Uansett anbefaler vi at du tar med deg pakka så ofte som mulig, og bruker den så mye som mulig. For når ulykken er ute, kan verdifulle sekunder gå tapt dersom du må lese bruksanvisningen før pakningen åpnes.

Bodøfirmaet Fjellvett har laget en egen pakning for fjellfolk. Den veier nær 900 gram - men det er en knapp kilo med mye sikkerhet. Ett halvårs testbruk avslører ingen svakheter av betydning.

Men glem aldri at sikkerhet ikke kan kjøpes for penger. Kunnskapen må du selv stille med!

Fjellvettpakken inneholder 30 deler, bl.a:

· Førstehjelpsutstyr

· Rep.utstyr til ski o.l.

· Sysaker, sikkerhetsnål, saks

· For signalisering: lysstav, speil, refleks og fløyte

· Vanntett fyrstikkboks, opptenningsbrikker

· Sol- og kuldekrem

· Varmepakke til kald hud

En del av utstyret kan fjernes i sommerhalvåret.