Skaffet stedatteren toppjobb

I går ble Elisabeth Hunter (33) utnevnt til medlem av det prestisjefylte hovedstyret i Norges Bank. Det sørget hennes stefar Carl I. Hagen for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formannen brukte sin makt og innflytelse til å overbevise gruppestyret i Frp om at Hunter var riktig kandidat til jobben. Hagen fikk gjennomslag - og i går fulgte regjeringen opp anbefalingen, slik den har for vane når partiene nominerer sine kandidater.

Carl I. Hagen legger ikke skjul på at det var han som lanserte og talte varmt for stedatteren.

- Jeg lanserte henne fordi hun er meget dyktig og har både rett bakgrunn og utdannelse. Samtidig sa jeg at hun hadde et stort drawback: hun er min stedatter, sier Hagen.

Bestemmer renta

Gruppestyret i Fremskrittspartiets stortingsgruppe lot seg ikke skremme av den opplysningen. Etter at partiets nestleder Siv Jensen og sentralbankstyremedlem Torgeir Høien intervjuet og anbefalte Hunter, ga gruppa sin endelige tilslutning til å nominere 33-åringen.

Dermed kan Elisabeth Hunter nå innta den viktige posisjonen som medlem av hovedstyret i Norges Bank - styret som blant annet er med på å bestemme det norske rentenivået.

- Meget kvalifisert

Carl I. Hagen avviser at det har foregått noen form for rolleblanding i den pikante utnevnelsen. At enkelte vil kritisere at han lanserer sin egen stedatter - Eli Hagens datter - er han likevel forberedt på.

- Ja, det er sikkert noen som vil stille kritiske spørsmål, men jeg ville aldri drømme om å lansere henne om det ikke var for at hun er meget godt kvalifistert, framholder partiformannen.

Ble overbevist

Elisabeth Hunter er siviløkonom, utdannet i Glasgow, og markedsdirektør i apotekerkjeden Alliance Unichem. Hun ser fram til å bli en av de sju som bestemmer rentenivået i Norges Bank - og dermed indirekte er med på å avgjøre hvor mye landets innbyggere må betale for sine boliglån.

- Ja,jeg gleder med til å være med på dette, sier hun.

- Oppfatter du det ikke som problematisk at det er din stefar som sørger for at du blir utnevnt?

- Vi har selvsagt diskutert dette, og jeg brakte selv temaet på banen. Men både Siv Jensen og Torgeir Høien,som jeg overtar etter, overbeviste meg om at jeg var kvalifisert. Da syntes jeg ikke lenger det var så problematisk, sier Hunter til Dagbladet.

IVRET FOR STEDATTEREN: Frp-formann Carl I. Hagen lanserte sin egen stedatter, Elisabeth Hunter, til den viktige posisjonen som medlem av hovedstyret i Norges Bank.