Skaffet stripper

Jan Simonsen frykter at noen har satt i gang en kampanje for å fjerne ham fra Stortinget. Derfor går han ut og forteller at han møtte en mann på gata i Praha - og fikset jobb til ham på homseklubb i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I to uker bodde en mannlig stripper hos Jan Simonsen mens han jobbet for homseklubben Enka i Oslo sentrum. Jan Simonsen forteller denne historien til VG i dag for å hindre at den skal bli brukt i mot ham i kampen om nominasjonen i Rogaland Frp.

- Jeg møtte denne mannen på gata i Praha, hvor jeg deltok på Europarådsmøte. Jeg stoppet ham og spurte om veien fra parlamentet til hotellet mitt. Vi kom i snakk og han tilbød seg å vise meg rundt i gamlebyen. Jeg skjønte at han trengte penger, og ga ham noe for omvisningen, sier Simonsen til avisen.

Rykter

Mannen jobbet som stripper i byen, og Simonsen visste at klubben Enka var på jakt etter en stripper. Stortingsrepresentanten formidlet kontakt mellom klubben og stripperen og en måned senere kom mannen til Oslo for å jobbe.

Simonsen frykter nå at denne historien kan sette fart på ryktene om at han er homofil.

- Jeg er ikke homofil, og jeg kommer ikke til å bli det i neste storingsperiode, heller, sier han til VG.

Informerte ikke

Simonsen mener han blir utsatt for en svertekampanje fra Frp-kolleger. Oppslaget på TV2 onsdag om våpenvennens besøk på Stortinget kom etter at Simonsen ble nominert på topp i Rogaland Frp.

Jan Simonsen uttalte i går at han hadde informert Stortingets sikkerhetssjef Gerrit Løberg om de mye omtalte besøkene som fant sted på begynnelsen av 90-tallet. Det skulle ha skjedd i forbindelse med at Simonsen tok til orde for at man burde installere metalldetektorer på Stortinget.

Men Stortingets sikkerhetssjef benekter at han ble informert av Jan Simonsen om at Frp-politikerens kamerat hadde med våpen på Stortinget.

- Det sier seg selv at hvis jeg som sikkerhetsansvarlig var blitt informert om at han hadde slike besøk av folk med våpen, da ville jeg ikke bare husket det, men også reagert slikt man burde reagere, sier Løberg til Aftenposten.

Han tar forbehold om at TV 2s opplysninger om den bevæpnede vennens besøk er riktige.

- Skuffende, uansvarlig og uakseptabelt, mener han.

(Dagbladet.no)

SLÅR TILBAKE: - Jeg vil ikke at ulik religion, seksuell legning og etnisk bakgrunn skal begrense mine muligheter til å gjøre bekjentskaper, sier Jan Simonsen.