Skaffet våpen til gutter som skjøt 12 elever

22 år gamle Mark E. Manes må finne seg i å være syndebukk for ugjerningene til de to ungguttene som i april skjøt 12 elever og en lærer ved Columbine highschool i Colorado, og deretter seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manes fikk fredag seks år fengsel for å ha skaffet guttene våpen og skudd.

Under den meget følelsesladde rettssaken har de pårørende stått fram med sine tragiske historier, og videoer av sine drepte barn, og appellert til dommeren om å gi Manes lovens strengeste straff for denne typen forbrytelser, 18 år. Dette var de pårørendes eneste sjanse til å få se noen straffet for ugjerningene i april, og mange uttrykte skuffelse etter dommen.

Men dommeren la vekt på at dataingeniøren Manes har samarbeidet med politiet hele veien, og at han ikke visste noen ting om hva våpnene skulle brukes til.

Faktisk ble drapsmennene, Dylan Kleebold og Eric Harris, selv de viktigste vitnene i denne rettssaken. I en video politiet fant i hjemmet til den ene drapsmannen etter skytingen, takker de Manes og en annen mann, Philip Duran, for å ha skaffet våpnene. Men de legger til at de to ikke visste hva våpnene skulle brukes til. Saken mot Duran kommer opp om kort tid.

Det var knyttet stor spenning til visning av en kort bit fra denne videoen i retten. I videoen som viser at guttene hadde planlagt skytingen i detalj og visste de selv kom til å dø, sørger de to for at ingen mistanke skal falle på noen andre, verken venner eller familie.

(NTB)