Skagenfondene: Opplever at stadig flere velger å selge sine andeler. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Skagenfondene: Opplever at stadig flere velger å selge sine andeler. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.Vis mer

Skagen-flukten fortsetter

Kundene fortsetter å selge unna andeler i Skagenfondene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Milliardene fortsetter å renne ut av Skagen-fondene etter høstens omveltninger. Finansavisen kan fortelle at nettosalget i januar var på nesten fem milliarder kroner.  

Nedsalgene akselererte Som Finansavisen tidligere har skrevet, akselererte nedsalgene etter at Skagen Global-forvalter Kristian Falnes og adm. direktør Harald Espedal forlot selskapet, og man varslet et mulig salg av selskapet.  

I november ble det som et resultat av endringene nettosolgt fondsandeler for ni milliarder kroner, hvorav halvparten var fra norske institusjonelle kunder.

Milliarder forsvinner Ifølge Finansavisen har utlendingene de siste tre månedene tatt ut 14 milliarder kroner fra Skagen, som nå forvalter 70 milliarder på vegne av utenlandske kunder, hovedsakelig fra Sverige, Danmark, Storbritannia og Nederland.  

Siden starten av 2014 er det totale nettosalget hos Skagen på 26,4 milliarder kroner. Det tar man med fatning i Stavanger.  

Store svingninger - Fra starten av 2014 frem til i dag har det vært store svingninger, med relativt store summer inn i våre fond og enda større uttak. Samtidig har vi generert god avkastning for kundene våre i denne perioden. Fra 1. januar 2014 til utgangen av januar 2015 har forvaltningskapitalen falt ni prosent, sier Pål Bergskaug, direktør for formuesforvaltning i Norge, til Finansavisen. 

Flere nyheter Danmark har den laveste renten i verden
Laveste boligrente noensinne
- De beste lånekundene får ikke de beste boligrentene