Superinvestering:  Hexagon Composites har blitt en knallsuksess for Skagen Fondene. F.v. Kristian Falnes, Geir Tjetland og Kristoffer Stensrud. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
Superinvestering: Hexagon Composites har blitt en knallsuksess for Skagen Fondene. F.v. Kristian Falnes, Geir Tjetland og Kristoffer Stensrud. Foto: Eivind Yggeseth/FinansavisenVis mer

Skagen-gutta 20-doblet investeringen sin

Forvalterne i Skagen har all grunn til å feire etter at kursraketten mangedoblet investeringen deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): For over ti år siden investerte Skagen Vekst et par millioner kroner i det lille børsnoterte gasstankprodusenten Hexagon Composites. Ifølge Finansavisen var investeringen blant fondets minste inntil aksjekursen eksploderte i fjor.

- Det er ikke så ofte man opplever at en aksje gjør 10-gangeren. Dette var en liten investering i fondet, men ble det jo en vanvittig bidragsyter for oss i fjor, sier forvalter Geir Tjetland i Skagen Vekst til Finansavisen.

En investering på rundt fem millioner kroner har blitt til over 100 millioner kroner.

Etter det Finansavisen erfarer har fondet solgt 2,2 millioner aksjer på de foreløpige toppnoteringene mellom 37 og 39 kroner. Fondet eide 2,8 millioner aksjer i mange år, noe som plasserte dem blant de ti største aksjonærene.

- Hexagon er et fantastisk selskap med en fantastisk story. Men det ser man på prisingen også. Vi solgte fordi aksjen er blitt dyr; veldig mye av fremtidig suksess er priset inn i aksjen, sier Tjetland.

Flere nyheter Aksjene Stensrud kjøpte og solgte i mai
Skagen-forvalterens røverkjøp
Hexagon lanserer verdens største trailer