AKSJER: Skagen-forvalter Kristian Falnes har solgt alt i Gjensidige og satser på liv. Foto Knut Falch/ NTB scanpix
AKSJER: Skagen-forvalter Kristian Falnes har solgt alt i Gjensidige og satser på liv. Foto Knut Falch/ NTB scanpixVis mer

Skagen sikret gevinsten på 650 mill. i Gjensidige

Nå satser aksjeplukkeren og Skagen-forvalteren Kristian Falnes på liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Skagen-fondene Global, Kon-Tiki og Vekst har inntil nylig sittet med 4,5 prosent av aksjene i Gjensidige, men nå har Skagen solgt alt, skriver Finansavisen i dag.

Det skjer etter at Gjensidige nesten har doblet seg på Oslo Børs.

Cashet inn - Ja, de siste ukene har vi solgt oss helt ut av Gjensidige. Vi er veldig fornøyde med det investeringsresultatet vi har fått. Gjensidige har levert gode resultater etter at det gikk på børs, og det har også betalt gode utbytter, sier forvalter for Skagen Global, Kristian Falnes.

Basert på en emisjonskurs på 59 kroner i 2010 og 16,10 kroner i utbytter de tre årene, opplyser Falnes til Finansavisen at Skagen-fondene sitter igjen med en Gjensidige-gevinst på 650 millioner kroner.

230 millioner av gevinsten har Falnes brukt på å kjøpe aksjer i livselskapet Storebrand, som har falt med 10 prosent i samme tidsrom som Gjensidige har gått som en kule. Kjøpet skjedde i sammenheng med at Gjensidige solgte seg kraftig ned i Storebrand.

Satser på liv - Storebrand er en ny investering i Skagen Global. Vi tror vi kan gjenta noe av det vi gjorde i Gjensidige, sier Falnes til Finansavisen.

Gjensidige faller 0,5 prosent til 109,9 kroner på Oslo Børs tirsdag. På den kursen er selskapets børsverdi på 55 milliarder kroner. Da selskapet ble børsnotert var børsverdien på knapt 30 milliarder kroner.

Flere nyheter Riggaksje til bunns, REC Solar til topps
16 konkurser mandag
Sterkere fall i boligbyggingen