Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skagen vil på tinget - valget blir en thriller

TRONDHEIM (Dagbladet): Forfatteren Fredrik Skagen (60) tror ikke han får tid til å skrive bøker hvis han blir valgt til stortingsrepresentant for Venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatteren har bestemt seg for å debutere som Venstre-politiker, i rollen som partiets førstekandidat ved høstens stortingsvalg i Sør-Trøndelag.

Valget blir en thriller av beste Skagen-merke. Den populære forfatteren vet at han har gode sjanser til å lykkes, og kan utløse et valgskred for partiet.

- Jeg har i all min tid ligget i retning Venstre eller der omkring, pluss minus, så det er ikke noe nytt, egentlig, sier Fredrik Skagen til Dagbladet.

- Som forfatter har jeg forsøkt å holde meg borte fra politikken for å stå fritt. Men jeg har jo utøvd en viss samfunnskritikk opp igjennom årene. Når det først skal være et parti, og jeg blir spurt, så er Venstre midt i blinken for meg, mener forfatteren, som i fjor høst fikk svært gode kritikker for romanen «Rekyl».

- Du har alltid hatt mange meninger, og kanskje hatt lyst til å bli politiker?

- Sønnen min sa at nå er det siste sjansen! Jeg har jo vært sofaradikaler i mange år, og vært med i flere aksjoner. Det er virkelig en sjanse til å gi sitt syn med på en annen måte enn å sitte bak PC-en.

Fast lønn

- Kanskje du kan skrive bøker mens du sitter på Stortinget?

- Gro sa jo at hun får tid til å skrive. Men jeg må tro at så god tid får man ikke, i hvert fall ikke på den måten jeg skriver. Kanskje får jeg gjort litt innimellom, det vil vise seg, sier Fredrik Skagen, som virkelig ser fram til en av sidene av livet på Løvebakken:

- For meg er det litt av behaget å kunne heve fast lønn i fire år.

Nå går jeg opp til eksamen hvert eneste år. Det kan være ganske tøft i perioder. Som stortingsrepresentant har du en jobb å gå til. Der vil jeg vite hva som venter meg på skrivebordet, sier den ferske Venstre-politikeren, som fylte 60 år sist mandag.