Skagen vil på tinget - valget blir en thriller

TRONDHEIM (Dagbladet): Forfatteren Fredrik Skagen (60) tror ikke han får tid til å skrive bøker hvis han blir valgt til stortingsrepresentant for Venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forfatteren har bestemt seg for å debutere som Venstre-politiker, i rollen som partiets førstekandidat ved høstens stortingsvalg i Sør-Trøndelag.

Valget blir en thriller av beste Skagen-merke. Den populære forfatteren vet at han har gode sjanser til å lykkes, og kan utløse et valgskred for partiet.

- Jeg har i all min tid ligget i retning Venstre eller der omkring, pluss minus, så det er ikke noe nytt, egentlig, sier Fredrik Skagen til Dagbladet.

- Som forfatter har jeg forsøkt å holde meg borte fra politikken for å stå fritt. Men jeg har jo utøvd en viss samfunnskritikk opp igjennom årene. Når det først skal være et parti, og jeg blir spurt, så er Venstre midt i blinken for meg, mener forfatteren, som i fjor høst fikk svært gode kritikker for romanen «Rekyl».

- Du har alltid hatt mange meninger, og kanskje hatt lyst til å bli politiker?

- Sønnen min sa at nå er det siste sjansen! Jeg har jo vært sofaradikaler i mange år, og vært med i flere aksjoner. Det er virkelig en sjanse til å gi sitt syn med på en annen måte enn å sitte bak PC-en.

Fast lønn

- Kanskje du kan skrive bøker mens du sitter på Stortinget?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer