Skah-demonstrasjon i Marokko

Utenfor den norske ambassaden. - Norske myndigheter har behandlet ham dårlig.

 SLITEN:  Khalid Skah spiste middag på en fransk restaurant like ved der han har sittet i avhør siden pågripelsen på onsdag. Skah satt her med nær familie, hans forlovede Farhoun Hanan og Brynjar Meling. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
SLITEN: Khalid Skah spiste middag på en fransk restaurant like ved der han har sittet i avhør siden pågripelsen på onsdag. Skah satt her med nær familie, hans forlovede Farhoun Hanan og Brynjar Meling. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Khalid Skah ble i dag løslatt mot kausjon fram til neste rettsmøte kommende onsdag. Passet er inndratt, og han må melde seg for politiet hver 15. dag.

Dette er ikke populært i Skah sitt hjemland, Marokko.

- Urettferdig Tidligere i dag var dukket det opp 30 demonstranter utenfor den norske ambassaden i Rabat. Med plakater viste de sin støtte til Skah.

- De ønsker å vise at Skah er urettferdig behandlet, og at norske myndigheter har behandlet ham dårlig, sier Skahs fetter, Salah Eddine, til Dagbladet.

Han forteller at det hele er for å vise at de støtte til den tidligere OL-vinneren som har vært ettersøkt av norske myndigheter siden 2009.

Norske myndigheter har nektet for å ha vært involvert i aksjonen da to norske offiserer tilknyttet den norske marinejegerkommandoen smuglet hans to barn ut av Marokko. Det marokkanske utenriksdepartementet hevder at aksjonen er en straffbar bortføring av marokkanske barn.

 DRAR:  Brynjar Meling reiser i dag hjem til Norge. Han ankom Frankrike i går ettermiddag. Skah og Meling pratet sammen i flere timer og den norske advokaten deltok på fengslingsmøtet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
DRAR: Brynjar Meling reiser i dag hjem til Norge. Han ankom Frankrike i går ettermiddag. Skah og Meling pratet sammen i flere timer og den norske advokaten deltok på fengslingsmøtet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

I juni 2009 ble det tatt ut tiltale fra statsadvokatene i Oslo, etter at Skah ble anmeldt av moren til deres barn, Anne Cecilie Hopstock.

Pågrepet Skah ble pågrepet i Frankrike 19. juni. Det er behandlingen av Skah det protesteres mot i Marokko.

- Jeg har hørt om protestene i hans hjemland, men jeg vet lite om akkurat denne demonstrasjonen. Men det er på det rene at Skah føler at det har vært en ensidig interesse fra politiet til nå, sier hans norske advokat Brynjar Meling.

Meling traff Skah for første gang siden pågripelsen i dag tidlig. Det er Skahs franske advokat Vanessa Stein som har avhørt marokkaneren frem til i dag.

Utenriksdepartementet kan bekrefte at det var demonstrasjoner i Skahs hjemland.

- Det var en mindre markering. Meldingen vi har fått sier at det hele forløp seg ganske rolig, sier pressetalsmann i UD, Frode Andersen, til Dagbladet.

Khalid Skah bor nå sammen med familie og venner like utenfor Paris.

DEMONSTRASJON: 30 demonstranter sto utenfor den norske ambassaden i Rabat i dag. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
DEMONSTRASJON: 30 demonstranter sto utenfor den norske ambassaden i Rabat i dag. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer