Skakel fikk 20 års fengsel

Kennedy-nevø Michael Skekel ble i dag dømt til 20 års fengsel for drapet på Martha Moxley i 1975. Han ble tatt etter at faren engasjerte en etterforsker for å renvaske hans navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En slektning av den mektige Kennedy-familien ble torsdag dømt i en 27 år gammel drapssak. Fra 20 år til livsvarig fengsel var dommen Michael Skekel fikk for drapet på Martha Moxley.

Dermed har Kennedy-klanen fått enda en skandale klistret til sitt navn.

Michael Skakel er nevø av Ethel Kennedy, enken etter den tidligere senator Robert F. Kennedy. Skakel, som er 41 år, ble funnet skyldig i drapet som skjedde i juni 1975.

Offeret, Martha Moxley, var bare tenåring da hun ifølge dommen ble drept av sin da 15 år gamle nabo, Michael Skakel.

Golfkølle

Martha Moxley ble funnet på plenen utenfor sine foreldres hjem, slått i hjel med en golfkølle som etterforskerne mente stammet fra Skakels mor.

Men på drapstidspunktet var bevisene mot Skakel svært mangelfulle. Det fantes ingen tekniske bevis mot ham, og heller ikke var det noen vitner til drapet.

Da Skakel møtte for retten nå gråt han så han ristet. På et tidspunkt var det vanskelig å forstå hva han sa på grunn av kraftige gråteanfall.

- Jeg ville ha elsket å ha fortalt dem at jeg gjorde dette, så de kan få hvile, men det kan jeg ikke. Jeg kan ikke vitne falsk, sa han vendt mot drapsofferets slektninger.

Håpet på livstid

Dorthy Moxley, som har kjempet for å få sin datters drapsmann stilt for retten, sa at hun håper Skakel vil tilbringe resten av sitt liv bak gitteret.

- Michael Skakel dømte oss til et liv uten Martha, sa hun under rettssaken.

Ved begynnelsen av etterforskningen i 1975 mistenkte etterforskerne Skakels eldre bror Thomas.

Men Michael Skakel ble hovedmistenkt to årtier senere da myndighetene fant uoverensstemmelser mellom hans opprinnelige politiforklaring, og de han senere ga til private etterforskere.

Skulle renvaske ham

Skakel fortalte opprinnelig til politiet at han og hans to brødre dro ut i en bil og kom hjem etter klokka 23 på kvelden og gikk til sengs.

Men i 1992 fortalte han til etterforskere faren hans hadde engasjert for å renvaske sønnens navn, at han ikke hadde greid å sove, men gått utenfor huset hvor han hadde masturbert under et tre hvor Moxleys kropp ble funnet dagen etter.

Han ble arrestert i 2000.

(NTB-Reuters-DPA)

20 ÅR: Michael Skekel blir ført ut av rettssalen igjen. Han må sone 20 år for drapet som juryen mente han begikk i 1975.