Skakkjørte kommuner er Frp-kommuner

Frp har dårligst kontroll med pengesekken i kommunene - og har flest av sine kommuner under statlig styring.

FRP-KOMMUNER PÅ DUNKEN: Frp-styrte kommuner har dårligst kontroll med økonomien. Flest kommuner står også under statlig styring. Ett eksempel på dette er Stranda kommune med Frp-ordfører Frank Sve. Ifølge Frp har kommunen investert penger i fremtiden. Andre lokalpolitikerne og innbyggere mener de har kjørt økonomien på dunken. Foto: Agnete Brun/Dagbladet
FRP-KOMMUNER PÅ DUNKEN: Frp-styrte kommuner har dårligst kontroll med økonomien. Flest kommuner står også under statlig styring. Ett eksempel på dette er Stranda kommune med Frp-ordfører Frank Sve. Ifølge Frp har kommunen investert penger i fremtiden. Andre lokalpolitikerne og innbyggere mener de har kjørt økonomien på dunken. Foto: Agnete Brun/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STRANDA/OSLO (Dagbladet): I gårsdagens «Kommunebørs» presenterte Dagbladet hvilke kommuner i Norge som har dårligst styring med økonomien. Ifølge kåringa har Frp-kommuner i snitt dårligst økonomisk kontroll, mens Venstre-kommuner er best.

Frp er i tillegg det partiet med flest av sine kommuner under statlig styring.

Hele 30 prosent av Frp-kommunene står oppført på kommunaldepartementets ROBEK-liste. Det betyr en omfattende statlig kontroll av budsjetter, nye låneopptak og leieavtaler.

Til sammenlikning har Venstre 18 prosent av sine kommuner på «skrekklista», og Ap har 14 prosent.

Sjekk din kommune her.

«Gammel moro» Fem av de i alt 17 Frp-kommunene i landet står oppført på ROBEK. Gjermund Hagesæter, om sitter i Stortingets kommunalkomitè for Frp, forklarer dette med «gammel moro» fra tidligere kommunestyrer:

- Frp overtar ofte kommuner der økonomien er svært svak, folk er lei og Frp er et alternativ til det bestående. Austevoll kommune var nesten slått konkurs da Frp overtok makta. Her er vi fortsatt på ROBEK-lista, men får vi en periode til, kan vi komme ute av den. Det går rett vei og det er det viktigste, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.