Skål!!! - vi er ikke svenske ennå

Mens svensktopplåter gjaller i foajeen, skåler Telenor Mobil-ansatte for arbeidsplassene sine. Humor og selvironi bidro til å døyve julebordets bitre bismak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den beinharde kampen om hvor Telia/Telenors mobilhovedkontor skal ligge, handler like mye om deres framtid som om Tormod Hermansens.

1500 Telenor Mobil-ansatte vet ikke ennå om de har jobb når fusjonen er et faktum. I går var noen hundre av dem på julebord i Oslo Plaza.

- Kjempetrist at fusjonen har utviklet seg til en dragkamp mellom Sverige og Norge. Nå må vi få en uavhengig instans til å vurdere plasseringen av mobildivisjonen. Hvis ikke er jeg redd hele fusjonen ryker, sier Cristina Staiano, som jobber med informasjon i Telenor Mobils kundeservice.

Får svenskene mobilhovedkvarteret, kan jobben hennes havne i Stockholm. Hun vet det, men liker det ikke.

- Jeg flytter hvis de dobler lønna mi, konkluderer hun.

Tull

En svensk «tullstasjon» med fire tollere sperrer trappa opp til foajeen i Oslo Plazas andre etasje, hvor kveldens aperitiffer serveres. Vel oppe tilbys «polkagrisar» (drops), mens den ene kramgoda låten etter den andre angriper ørene.

Men Vikingarnas hits var akkompagnert av alvorlige undertoner. Gårsdagens julebord kan bli det siste i Telenor Mobils historie.

- Jeg føler ikke at løpet er kjørt, sier Marianne Baidoe, rutinesjef på kundeservice, men innrømmer:

- Mye tyder på at alt går i vasken nå.

- Klart vi er usikre og spente på hva som skjer. Men vi går ikke og prater om det hele tida. Og vi lar iallfall ikke fusjons-floken spolere julebordet, forsikrer de.

Stakkars Tormod

Konsernsjef Tormod Hermansen var ikke å se da Dagbladet var innom Telenor Mobils julebord. Ikke var han ventet heller, fikk vi høre. Men navnet hans var på manges lepper i løpet av kvelden.

- Jeg synes synd på Hermansen, jeg, sier datarådgiver Lena Reinertsen.

- Altfor mye fokuseres på ham som person. Vi må ikke glemme at han bare er et menneske, han også, sier hun. Tormod ville funnet venner og varme på gårsdagens julebord. Noe som sikkert hadde vært en fin avveksling i disse dager.