Skal analysere hår

STAVANGER (Dagbladet): Birgitte Tengs' fetter er glad for at politimesteren i Haugesund vil gjøre nye undersøkelser i den omstridte drapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er dette vi har bedt om helt siden i fjor høst, sier fetterens advokat, Arvid Sjødin.

Etter at Karmøy-mannen ble frikjent for drapet på sin kusine, har hans privatetterforsker og advokater jobbet knallhardt for å finne feil i politiets etterforskning. Det mest oppsiktsvekkende som kom fram, var at flere hår som ble funnet på Birgitte ikke er blitt DNA-testet.

Politimesteren i Haugesund har gjennomgått etterforskningen og er kommet fram til at disse hårene skal testes. Hvis hårene ikke tilhører fetteren, tyder mye på at etterforskningen vil bli tatt opp på ny.

Likevel er det bare en halv seier for fetteren, som fortsatt ikke er fullstendig renvasket for drapet. Konstituert politimester Odd Magne Haversen sier at politimesteren ikke har funnet grunn til å sette i gang ny fullstendig etterforskning.

- De aller fleste spørsmål og problemstillinger som reises i forsvarerens begjæring er besvart i etterforskningsdokumentene og var dermed kjent da saken ble ført i lagmannsretten, heter det i en pressemelding fra Haugesund politikammer.