Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal avgjøre om Sandberg skal fredes eller ekskluderes

Frps sentralstyre.

SKAL DISKUTERES: Fremskrittspartiets sentralstyre skal ta stilling til om partiets første nestleder Per Sandberg skal fredes eller om styret skal ta det første skrittet mot å ekskludere ham.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SKAL DISKUTERES: Fremskrittspartiets sentralstyre skal ta stilling til om partiets første nestleder Per Sandberg skal fredes eller om styret skal ta det første skrittet mot å ekskludere ham. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets sentralstyre skal ta stilling til om partiets første nestleder Per Sandberg skal fredes eller om styret skal ta det første skrittet mot å ekskludere ham.

Sentralstyret skal møtes fredag for å diskutere saken, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen har fått tilgang på et brev fra Tromsø Frp-leder Kristian P. Wilsgård til partiets sentralstyre. I brevet viser Wilsgård til Sandbergs bokutgivelse «Mot min vilje».

«I forkant av bokutgivelsen, og under pressekonferansen ved lansering av boken, kom Sandberg med en rekke sterkt negative uttalelser i mediene om flere navngitte folke- og tillitsvalgte i Frp. Vi registrerer også at selve boken inneholder en rekke negative karakteristikker av flere folke- og tillitsvalgte», skriver Wilsgård.

Lokallagsstyret ber enstemmig sentralstyret vurdere om Sandbergs uttalelser, samt bokens innhold, er i tråd med partiets vedtekter og etiske og organisatoriske retningslinjer.

Wilsgård ønsker ikke å kommentere brevet overfor DN. Sandberg har siden før boken ble utgitt, vært åpen på at det kunne komme krav om eksklusjon. Men han er ukjent med lokallagets brev.

- Det kjenner jeg ikke til, men det er ikke noe som trenger en vurdering. Jeg har brutt organisatoriske retningslinjer, sier Sandberg til avisen.

Partileder Siv Jensen ønsker ikke å kommentere brevet fra Tromsø Frp, men organisasjonsutvalgets avtroppende leder Per Arne Olsen er kjent med det.

- Vi vil fredag legge fram en rapport om Troms-saken, og i den anledning er vi orientert om brevet. Vi vil da legge fram vår oppfatning om begge sakene, sier han.

(NTB)