Skal avhøre den «bombe»-siktedes fengslede kamerat

- Dette dreier seg om en mindre gjenstand som antas å ha en begrenset sprengkraft. Likevel fremstår gjenstanden som farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Østfoldpolitiet skal avhøre en kamerat av den 32 år gamle familiemannen som i går ble løslatt mot meldeplikt av Sarpsborg tingrett.

I går skrev Dagbladet om 32-åringen, som er siktet for oppbevaring av ulovlige eksplosiver, etter funn av det som av politiet betegnes som «en bombeliknende gjenstand» i mannens hjem.

- Vi fant en bombeliknende gjenstand i forbindelse med ransaking av mannens hjem, sa operasjonsleder Alf Solstad ved Østfold politidistrikt til Dagbladet da.

32-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling i går, men retten fant det riktig å løslate mannen mot meldeplikt.

Nekter straffeskyld - Han er siktet for ulovlig oppbevaring av eksplosiver, i tillegg til overtredelse av vegtrafikkloven, uaktsom kjøring i ruspåvirket tilstand.

- Mannen har erkjent straffeskyld for narkotikasiktelsen, men nekter seg skyldig i å ha ansvaret for den bombeliknende gjenstanden, sier politiadvokat Dag Fredrik Reymert, til Dagbladet i dag.

Politiadvokaten forteller at det i avhør ble pekt på at det er en bekjent av 32-åringen som eier gjenstanden, og bekrefter at den ble destruert av bombegruppa ved Oslo politidistrikt.

Han forteller at det var mindreårige barn i huset da politiet ransaket familiemannens bopel.

Propanapparat med fengheter Politiadvokaten ønsker ikke å spesifisere hva en «bombelignende gjenstand» er. Men ifølge 32-åringens advokat skal det være snakk om et propanapparat med beholder. På apparatet skal det ha vært festet fenghetter.

- Han aner ikke hva som var hensikten med denne gjenstanden, eller hva den skulle brukes til. Han har gitt informasjon om eieren til politiet, sier Otterstad til Dagbladet.

Politiadvokat Reymert forteller i formiddag at de har kontroll på 32-åringes kamerat.

- Vi vil etterforske denne saken videre. Den personen som er nevnt som opphavsmann til denne bombelignende gjenstanden, soner nå en dom for et annet forhold. Vedkommende vil bli avhørt i fengselet iløpet av de nærmeste dagene, sier Reymert.

Han ønsker likevel å presisere:

- Dette dreier seg om en mindre gjenstand som antas å ha en begrenset sprengkraft. Likevel fremstår gjenstanden som farlig. Derfor er det viktig for oss å få klarhet i hvor denne hjemmelagde bombelignende gjenstanden kommer fra, forteller politiadvokaten.