Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Skal avsies dom mot ondskapen som drepte vår vakre datter og 76 andres elskede på en bestialsk måte»

Foreldrene til Sissi (14) mener Breivik stjal datterens stemme da hun ble hans yngste offer på Utøya. De mener han aldri må få slippe ut.

DREPT: Sharidyn Svebakk-Bøhn ble massemorderens yngste offer på Utøya. Foreldrene vil følge domsavsigelsen i retten i morgen. Foto: Privat
DREPT: Sharidyn Svebakk-Bøhn ble massemorderens yngste offer på Utøya. Foreldrene vil følge domsavsigelsen i retten i morgen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sharidyn Svebakk-Bøhn, eller Sissi, var bare 14 år gammel og den yngste Anders Behring Breivik drepte på sitt grufulle raid på Utøya 22. juli i fjor.

I morgen faller dom i saken, og i den anledning deler Sissis foreldre, Vanessa Svebakk og Odd Roger Bøhn, sine tanker i en epost.

- I morgen skal det avsies dom mot ondskapen som drepte vår vakre datter, Sharidyn Svebakk-Bøhn, og 76 andres elskede på en bestialsk måte 22. Juli 2011, skriver foreldrene.

De peker på at domsavsigelsen anses å være den aller viktigste dagen i rettsaken, og i likhet med mange andre etterlatte familier, vil også deres familie være tilstede i rettsal 250 i Oslo tingrett når dommen leses opp.

- Hennes talerør - Vi følger ikke med på domsavsigelsen på grunn av tiltalte. Vi skal være tilstede i Oslo tingrett på vegne av vår datter. Sharidyns stemme ble stjålet fra henne den 22. juli i fjor og vi, Sharidyns foreldre, er hennes talerør, vår families representanter.

Foreldrene gir uttrykk for at de har tillit til at det norske rettssystemet og fagdommerne i saken fatter en avgjørelse som er til samfunnets beste.

- Vi har ingen formening om tiltalte skal i dømmes til fengselsstraff eller tvunget psykisk helsevern. Viktigst for vår familie er at tiltalte aldri slippes ut i vårt samfunn igjen og aldri påfører andre de samme uhyrlige lidelser slik tiltalte har påført vår datter og oss. Tiltalte er en farlig mann som ikke har noen respekt for vårt demokrati og vårt land, og har mistet retten til å leve blant oss, mener Sissis foreldre.

De regner med at morgendagen vil bli en emosjonell og tung dag for familien.

- I likhet med alle de andre dager vi har levd uten vår elskede Sharidyn. Men domsavsigelsen er avslutning på rettsaken for vår familie og starten på en ny hverdag sammen med våre to døtre som vi har igjen.

Takker Familien ber nå media om å respektere deres rett til et privatliv, og sier de ikke lenger vil være tilgengelig for intervju i forbindelse med denne saken etter dommen er avsagt.

- Sorgen har vært utsatt i over et år. Nå har tiden kommet for at vi endelig kan begynne å sørge i fred og ro over vårt kjæreste barn som vi aldri fikk hjem slik hun skulle den 22. juli, skriver foreldrene.

De takker alle som har fulgt med dem gjennom det året som har gått, og som har støttet dem, stått med dem og som har delt deres absurde hverdag.

- Vi takker også vår bistandsadvokat, koordinerende bistandsadvokater, statsadvokatene og dommerne i saken og ønsker dere lykke til i morgen.

- Vi lyser fred over Sharidyns minne, avslutter Vanessa Svebakk og Odd Roger Bøhn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media