Skal bore etter skifergass i Botswanas nasjonalpark

Myndighetene har solgt mer enn halvparten av nasjonalparken Kgalagadi Transfrontier Park.

DRIKKER: En hunnløve drikker vann i Kgalagadi Transfrontier Park - Botswanas nasjonalpark. Nå er løvinnens - og mange andre dyrs - habitater truet av selskapet Karoo Energy, som skal bore etter skifergass i mer enn halvparten av Botswanas del av nasjonalparken. Dette vil blant annet ramme parkens vannforsyning. Botswana sliter allerede med vannmangel, og utvinningen av skifergass kan forverre dette problemet ytterligere. Parken ligger både i Botswana og Sør-Afrika. Foto: NTB SCANPIX
DRIKKER: En hunnløve drikker vann i Kgalagadi Transfrontier Park - Botswanas nasjonalpark. Nå er løvinnens - og mange andre dyrs - habitater truet av selskapet Karoo Energy, som skal bore etter skifergass i mer enn halvparten av Botswanas del av nasjonalparken. Dette vil blant annet ramme parkens vannforsyning. Botswana sliter allerede med vannmangel, og utvinningen av skifergass kan forverre dette problemet ytterligere. Parken ligger både i Botswana og Sør-Afrika. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Myndighetene i Botswana har solgt mer enn halvparten av et av verdens største konserveringsområder, Kgalagadi Transfrontier Park. Dette melder The Guardian i dag.

Kgalagadi-parken, som strekker seg over Botswana og Sør-Afrika, er en 36 000 kvadratkilometer stor park. I parken finnes det blant annet sortmankede Kalahari-løver, pygméfalker og gepard. Konservatører og parkens talspersoner visste ikke om salget i forkant, og er nå bekymret for den innvirkningen boring etter skifergass kan ha på dyrelivet.

- Veldig trist Svært få englskspråklige medier har dekket saken. WWF-Norges seniorrådgiver Melissa de Kock reagerer med bekymring på at Botswanas myndigheter skal ha solgt naturområdene.

- Dersom dette er sant og denne avtalen er signert, er det veldig trist å konstatere at dette tilsynelatende er blitt gjort uten at det er tatt hensyn verken til områdets naturverdier eller at dette er del av en nasjonalpark, skriver de Kock på epost til Dagbladet.

Flere reagerer sterkt på det neddyssede salget. Botswana er svært kjent for det rike dyrelivet, og det fryktes nå at dyrene vil bli tvunget til å finne nye områder, som kanskje ikke er like egnet for dyrenes levemåter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer