Skal bruke 300 mill. på to øyer i Karibia

Norwegian Cruise Line utvider i Belize.

CRUISER TIL ØYER: Norwegian Cruise Line kjøper to øyer i Karibia, i det sørlige Belize. Her er Norwegian Dawn på vei ut fra Hamilton på  Bermuda.  Foto: REUTERS/Gary Cameron
CRUISER TIL ØYER: Norwegian Cruise Line kjøper to øyer i Karibia, i det sørlige Belize. Her er Norwegian Dawn på vei ut fra Hamilton på Bermuda. Foto: REUTERS/Gary CameronVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Norwegian Cruise Line har kjøpt to øyer i det sørlige Belize hvor rederiet ønsker å utvikle et nytt havneområde for sine skip som opererer i vestlige Karibia.

Cruiserederiet har kjøpt 75 dekar i Stann Creek og Toledo-distriktet hvor det tidligere har vært planer om å bygge et resort.

Ifølge Miami Herald planlegger ledelsen i NCL å investere 50 millioner dollar, eller 294 millioner kroner, i Harvest Caye-prosjektet, som forventes fullført i 2015.

— Mens planen for de 75 dekarene fortsatt er under utvikling, er visjonen å skape en førsteklasses cruisedestinasjon, slår NCL fast.

Utvikler nytt område Ved siden av havneområdet ønsker cruiserederiet å utvikle en lagune for vannsportaktiviteter og en egen strand hvor turistene kan nyte den avslappende atmosfæren.

NCL har hentet inn IDEA Inc., et Orlando-basert selskap som spesialiserer seg på å utvikle havneområder, til å utforme prosjektet.

Ideen er også at den nye havnen vil bidra til å avlaste trykket fra de mange cruiseskipene som besøker Belize City, skriver avisen.

Det er spesielt viktig siden Norwegian Cruise Line, som har bestilt tre nye skip, forventer å firedoble antall passasjerer til Belize.