Skal bruke antinazi-metoder mot ekstremister

Regjeringen skal bekjempe religiøs ekstremisme med de samme metodene som er blitt brukt mot høyreekstreme miljøer.

HAR PLANEN KLAR: Justisminister Knut Storberget i samtale med Venstres Abid Raja. Storberget er klar med en 30 punkts plan mot religiøs ekstremisme. Blant virkemidlene er dialogmøter, lik de Abid Raja har arrangert i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HAR PLANEN KLAR: Justisminister Knut Storberget i samtale med Venstres Abid Raja. Storberget er klar med en 30 punkts plan mot religiøs ekstremisme. Blant virkemidlene er dialogmøter, lik de Abid Raja har arrangert i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Justisminister Knut Storberget (Ap) står klar med en handlingsplan som skal forhindre at unge og marginaliserte mennesker blir rekruttert til ekstreme, religiøse miljøer. Det fortalte han under debattmøtet på Litteraturhuset om religiøs ekstremisme søndag. Planen inneholder 30 tiltak og trekker veksler på innsatsen som ble rettet mot nazistiske og høyreekstreme miljøer. — Vi skal forebygge ekstremisme, og blant virkemidlene vi ønsker å bruke er de samme som vi brukte mot Vigrid og andre høyreekstreme miljøer, sier Storberget til NTB. Han mener begge miljøene er ideologisk unyanserte og dogmatiske, og avhengige av å synes offentlig for å klare å rekruttere nye medlemmer. — En del av de erfaringene vi gjorde under arbeidet mot høyreekstremisme på Sørlandet og Østlandet vil være nyttige også mot ytterliggående religiøse grupper.

Exit ekstremisme Justisministeren er nøye med å understreke at hensikten er å forebygge rekruttering og bidra med en såkalt exitstrategi til mennesker på vei inn i ytterliggående, religiøse miljøer. — Vi har allerede masse virkemidler til politi og etterforskning. Det er ikke der vi vil rette inn tiltakene nå. Dette er en ren forebyggingsplan, sier han. Storberget framhever blant annet mer bruk av bekymringssamtaler, som skal ha gitt gode resultater etter de voldsomme demonstrasjonene mot Israels krig på Gazastripen rundt årsskiftet. Han vil også bruke konfliktråd og politirådene som er opprettet i alle kommuner. Det skal også arrangeres offentlige stormøter, samt dialogmøter i politiregi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer