Skal bruke Muhammed-tegning i valgkampen

– Jammen, hvorfor skal vi ikke gjøre det, sier Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For to år siden resulterte kontroversielle danske karikaturtegninger av profeten Muhammed i store internasjonale protester. I høstens valgkamp vil partiet Dansk Folkeparti (DF) få hjelp av profeten i valgkampen, melder danske Nyhedsavisen.

I avis- og internettannonser trykker partiet en skissetegning av profeten Muhammed sammen med teksten «Ytringsfrihet er dansk, sensur er det ikke. Vi står fast på de danske verdier».

Ifølge Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard viser annonsen at partiet står fast på ytringsfriheten ved å tegne Muhammed.

Hun svarer slik på spørsmålet om hvorfor hun trykker tegningen i annonsene, etter det som skjedde med Muhammed-karikaturene:

– Jammen, hvorfor skal vi ikke gjøre det? Er det forbudt? Tvert i mot var det takket være Muhammed-krisen at vi snakket om den ytringsfriheten vi var i ferd med å miste. Vi skal hele tiden holde fast i de verdiene, og ikke være redde. Selvsensur er av det onde, sier Kjærsgaard til Nyhedsavisen.

Vil ikke provosere

Dansk Folkeparti er Danmarks tredje største parti, og et støtteparti til regjeringen som styres av statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer