- Skal de få bruke vikinghjelm også?

Opposisjonen på vei inn til Stortingets spørretime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fremskrittspartiet har varslet at de vil legge fram forslag i Stortinget i dag om å forby bruk av hijab til politiuniformen.

På vei inn til Stortingets spørretime, delte FrPs justispolitiske talsmann sine betraktninger rundt det prinsipielle og omstridte spørsmålet.

- Det vil se rart ut hvis religiøse symboler skal bli tillatt. Hvis noen tror på Tor og Odin, skal de få bruke vikinghjelm også? spurte FrPs Jan Arild Ellingsen, da Dagbladet.no snakket med ham.

ForvirringJustisminister Knut Storberget skapte i går stor forvirring rundt Justisdepartementets standpunkt i saken. Pressemeldingen som ble lagt ut onsdag i forrige uke, der det ble fastslått at beslutningen om endringen i uniformsreglementet var tatt, ble fjernet fra departementets nettsider.

Til TV 2 Tabloid sa Storberget at det var kommet en rekke reaksjoner på innstillingen fra Politidirektoratet, som gjorde at han ville ta en runde til.

Reaksjonene på hijab-forslaget kom ikke minst fra politiets egne rekker. Leder i Politiets fellesforbund, Arne Johannessen, sa til Dagbladet.no i går at han var skuffet over at det ikke hadde vært en åpen høringsprosess før innstillingen ble presentert for Justisdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer