Skal det være en Obama-vaffel?

Morsomt eller smakløst?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Forandring du kan smake», er slagordet på pakken til Obama Waffles.

Det noe uvanlige produktet er nå tilgjengelig på obamawaffles.com, og i helga ble det solgt i forbindelse med et større politisk møte i Washington der den tidligere presidentkandidaten Mitt Romney var en av talerne, melder nyhetsbyrået AP.

Vaflene er laget av forfatterne Mark Whitlock og Bob DeMoss, og de selges for 10 dollar boksen. Boden vaflene ble solgt fra er sponset av konservative Family Research Council, og på Obamawaffles.com legger de to ikke skjul på sin politiske bakgrunn.

Med norske øyne framstår det hele som relativt harmløs moro. Og DeMoss og Whitlock understreker overfor AP det er ment som politisk satire.

Boksen kan også ses på som en parodi av Aunt Jemima-pannekakemiksen, en boks som i dagens setting framstår som noe uheldig, og som er sett på som et negativt symbol på samme måte som «Uncle Tom».

På spørsmål om bildet av Obama på boksen kan være stereotypt, svarte Whitlock:

- Noen har nevnt det for oss. Men det er så mange matprodukter som bærer noens navn. Vi har tatt den modellen og ved hjelp av politisk satire fått fram hovedpunktene i politikken hans.

På baksiden av boksen kan en se Obama i en typisk mexikansk drakt, over en oppskrift for «Open Border Fiesta Waffles» som er nok til fire illegale innvandere.

OBAMA SPISER VAFFEL: Her inntar Barack Obama en vaffel i selskap med Robert Casey, senator i Pennsylvania, i april i år. Det antas at det ikke var en Obama-vaffel. Foto: Emmanuel Dunand/AFP/Scanpix
OBAMA SPISER VAFFEL: Her inntar Barack Obama en vaffel i selskap med Robert Casey, senator i Pennsylvania, i april i år. Det antas at det ikke var en Obama-vaffel. Foto: Emmanuel Dunand/AFP/Scanpix Vis mer

Obama-kampanjen ønsket ikke å kommentere vaffelsaken overfor AP.

Om Obama-vaflene er smakløse vet bare de som har smakt dem.

INSPIRASJON?: Jenima.
OBAMA-VAFFEL: Denne pakka er til salgs for 10 dollar.