Skal det være en Prince, Ari?

MUNKHOLMEN (Dagbladet): Mens prinsesse Märtha ble pyntet til bryllupet dro resten av det kongelige følget i båt til Munkholmen. Og der var det Ari Behn som var konge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter operaforestillingen «Olav Engelbrektsson» inne i det mørke borgtårnet tok de kongelige gjestene en pust i bakken på gresset på Munkholmen. Kong Harald benyttet anledningen til en røyk og en prat sammen med sin kommende svigersønn Ari Behn, bare noen timer før bryllupet.

Ari i midten

Da kongebåten ankom Munkholmen like etter klokka 10.30, i går ga dronning Sonja tydelig tegn til Ari at han skulle gå først opp mot borgen. Kronprinsesse Mette-Marit måtte støtte seg til krykkene mens dansere i middelalderkostymer viste vei inn i borgtårnet.

- Du må sitte mellom oss, sa dronning Sonja, og plasserte Ari mellom seg og kongen på første rad. Der satt også kronprinsparet sammen med fungerende ordfører i Trondheim, Liv Sandven. De andre kongelige måtte pent ta til takke med trebenker dekket av tykke ullpledd.

Forestillingen på Munkholmen var en gave til brudeparet fra fylkeskommunene i Nord- og Sør-Trøndelag, og arrangementet var bare for de kongelige og deres familier. I tårnet fikk de se utdrag av historien om erkebiskop Olav Engelbrektsson, med Trond Halstein Moe, Benedicte Adrian og Nils Harald Sødal i hovedrollene.

Fornøyd

Kronprinsesse Victoria satte seg på bakerste rad mellom prins Ali av Jordan og fetteren Oscar Magnusson, og spanderte pastiller på guttene underveis.

- Det var jättefint, sa kronprinsesse Victoria til Dagbladet etterpå.

På vei ut stoppet hun og snakket med skuespillerne, mens Kåre Conradi slo av en prat med musikerne. Ute på plenen gikk kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja rett bort til Gautier Mouton, mannen til Benedicte Adrian, som passet parets to måneder gamle baby.

Benedicte Adrian fikk en god klem av Ari Behn før hun måtte dra tilbake til byen. Mens de første regndråpene kom ned over Munkholmen forsvant de celebre gjestene inn for å spise lunsj.

RØYKEPAUSE: Kong Harald tok en blås i bakken sammen med sin kommende svigersønn Ari Behn - kanskje diskuterte de bryllupet?