Skal det være litt markagrønt?

Kunstner «Viktor Torvik» henger opp marihuanareklame på Oslos busser.

GRØNT: Dette kan ses på busser, trikker og t-baner i Oslo når kunstneren som bruker navnet Viktor Torvik har vært passasjer. Foto: Privat
GRØNT: Dette kan ses på busser, trikker og t-baner i Oslo når kunstneren som bruker navnet Viktor Torvik har vært passasjer. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Kunstneren som gjemmer seg bak navnet «Viktor Torvik» har hengt opp over 500 plakater som reklamerer for marihuana på busser, trikker og t-baner i Oslo.

Budskapet hans er kunstnerisk, men han ønsker også å påvirke opinionen slik at marihuana kan bli et lovlig rusmiddel.

- Forskjellig «grønt» Plakatene han henger opp er inspirert av 50 år gamle sigarettreklamer, men er modifisert til å få fram budskapet.

- Jeg prøver å få fram at akkurat som det innenfor alkohol finnes variasjon, finnes det også stort utvalg av marihuana. Det finnes noe for sofaen, noe for den gode samtalen, noe til festen, og så videre, sier Viktor Torvik til Dagbladet.

Torvik mener marihuanarøykere stort sett ikke vet hva de får når de kjøper «grønt» og trekker følgende sammenligning:

- Hvis du har lyst på rødvin og får rusbrus, oppnår du kanskje ikke den samme stemningen, slik er det for oss røykere når marihuana er forbudt, sier Viktor Torvik.

Håper på forandring Plakatene han henger opp på Oslos trikker og busser mener han er kunst for folket - der de er. Passasjerene blir gjerne sittende 10-15 minutter og se på kunsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer