Skal diskutere tegningene med Kofi Annan

Kjell Magne Bondevik møter FN-sjefen i kveld. Skal også få ny toppjobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld skal tidligere statsminister og nåværende fredsarbeider Kjell Magne Bondevik møte FNs generalsekretær Kofi Annan i Washington DC.

På møtet vil de to diskutere bråket rundt de omstridte Muhammed-tegningene. I dag ble den danske ambassaden i Indonesia stormet av sinte demonstranter. I går slo væpnede palestinere til og stengte et EU-kontor for andre gang.

-Uklokt

- Temaet for møtet mellom de to er aktuelle internasjonale spørsmål, og mulige samarbeid med Oslosenteret, sier stabssjef Øystein Mjærum, og bekrefter at det fører Muhammed-tegningene på bordet.

- Bondevik har allerede vært sterkt ute i denne saken, blandt annet i Dagbladet. Han er enig i at det handler om ytringsfrihet, men også om en respekt for det troende mennesker holler hellig, sier han.

- Jeg mener det var uklokt å trykke tegningene. Denne handlingen vitner om mangelfull respekt for islam, og for det muslimer holder hellig, sa Bondevik til Dagbladet tirsdag.

- Vi som har en tro vil mer enn noen vite hvor viktig det er å vise respekt for det som andre trossamfunn holder hellig, sa han.

Ny jobb

Mye tyder på at Bondevik også vil få ny jobb på møtet med Kofi Annan. I følge VG vil generalsekretæren tilby den tidligere norske statsministeren jobben som FNs spesialutsending til sultkatastrofen på Afrikas Horn.

- Vi vil verken bekrefte eller avkrefte muligheten for oppdrag for FN før det eventuelt kunngjøres fra FNs generalsekretær, sier Mjærum til Dagbladet.no.

Samtidig understreker han at det nettopp er store oppdrag for blant annet FN som er oppgaver Oslosenteret ønsker å jobbe med.

Derfor mener han det ikke vil være et problem dersom det blir klart at Bondevik skal få en toppjobb i FN i kveld.

Møtet mellom Annan og Bondevik er klokken 17.00 i kveld norsk tid. Det er ventet at de to vil komme med en kunngjøring etter møtet.

I WASHINGTON: Bondevik møter FNs generalsekretær Kofi Annan i kveld, norsk tid. Da skal de snakke om Muhammed-tegninger og ny jobb.