Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal diskutere våpenhvile i Syria

Statslederne i Frankrike og Tyskland holder søndag møte med Russlands president Vladimir Putin om våpenhvilen i Syria.

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron skal søndag møte Russlands president Vladimir Putin. Sammen skal de diskutere hvordan en våpenhvile i Syria skal virkeliggjøres. Foto: NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron skal søndag møte Russlands president Vladimir Putin. Sammen skal de diskutere hvordan en våpenhvile i Syria skal virkeliggjøres. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Angela Merkel skal søndag diskutere med Russland hvordan våpenhvilen i Syria skal settes ut i livet. Samtalene skal også ta opp "et nødvendig politisk veikart for å oppnå varig fred" i det krigsherjede landet.

Møtet mellom de tre statslederne ble kunngjort like etter at FNs sikkerhetsråd lørdag kveld gikk enstemmig inn for en resolusjon om en 30 dager lang humanitær våpenhvile i Øst-Ghouta så snart som mulig.

Resolusjonen, som ble lagt fram av Sverige og Kuwait, har vært gjenstand for intense forhandlinger. Flere ganger de siste dagene er avstemningen blitt utsatt.

Russland var i utgangspunktet imot å stemme for en resolusjon som gikk imot Syrias president Bashar al-Assad, men ga seg til slutt etter flere endringer i utkastet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!