Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal dø

Den foreldreløse ni måneder gamle Thabo fra Sør-Afrika skal snart dø av aids.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han og 24,5 millioner smittede afrikanere fortsetter å lide og dø. Legemiddelindustrien lovet i mai billig aidsmedisin til fattige land. Løftet er ikke innfridd.

- En slik beslutning gir håp til millioner hivsmittede, men når det ikke kommer medisiner eller programmene er så små at de ikke har noen betydning blir aidsrammede overlatt til desperasjon i stedet for behandling, sier Julie Davids i Act Up.

Et av de farmasøytiske firmaene, Böhringer Ingelheim, har tilbudt medisinen Viramune gratis til fattige land i fem år. Den hindrer overføring av hivsmitte fra mor til barn og kunne ha reddet Thabo.

Men det blir dråper i havet. Fremdeles brukes 90 prosent av de effektive aidsmedisinene av rike i industrilandene, mens 90 prosent av de smittede bor i den tredje verden.

DØDSDØMT: Thabo, som betyr lykkelig, er ni måneder og skal dø av aids. Han lider når han blir stelt av Joyce på Frelsesarmeens barnehjem i Johannesburg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media