- Skal dra til Texas, se meg i speilet og være stolt av det jeg ser

Frittalende Bush på hans aller siste planlagte pressekonferanse.

SVANESANG: George W. Bush var vekselvis ydmyk, bitter, humoristisk og sinna i sitt aller siste planlagte møte med et samlet Washington-pressekorps.  Foto: JIM WATSON / AFP / SCANPIX
SVANESANG: George W. Bush var vekselvis ydmyk, bitter, humoristisk og sinna i sitt aller siste planlagte møte med et samlet Washington-pressekorps. Foto: JIM WATSON / AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Jeg ønsker dere alt vel. Gud velsigne dere». Det var den udramatiske avskjedshilsenen fra George W. Bush til et samlet pressekorps i Det hvite hus da han i ettermiddag holdt sin aller siste planlagte pressekonferanse.

Neste tirsdag forlater han Det ovale kontor i visshet om at han var en av tidenes minst populære amerikanske presidenter, og overlater med et visst preg av lettelse verdens mektigste embete til Barack Obama.

I løpet av den tre kvarter lange seansen med media spøkte Bush med flere av reporterne som har plaget ham i løpet av de siste åtte åra, men presidenten måtte også nå svare på en lang rekke spørsmål om noen av de mest kontroversielle avgjørelsene han har stått for.

- Kunne blitt populær, men...Det var tidvis en tydelig irritert Bush som parerte spørsmål om hans posisjon i verden og blant amerikanere flest, og gjorde det klart at presidentskapet ikke har vært noen popularitetskonkurranse. Særlig fikk opponentene i Europa gjennomgå.

- Det er klart at noen i Europa mente  at vi ikke burde gå til krig i Irak, men det var noen få land, sa han, og mente at de aktuelle landene ikke har oppfylt sine FN-forpliktelser i forhold til Irak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer