Skal du gå i fakkeltog i dag?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidenes markering mot rasisme

Shabana Rehman, standupkomiker og nettredaktør:
- Jeg er bortreist i morgen, men sender all min støtte til fakkeltoget. Med den sosiale uroen alle mennesker i Norge føler i dag, er en slik markering helt nødvendig. Nå trenger vi nærhet og åpenhet mer enn noen gang før.

Susan Badrkhan, skuespiller: - Jeg stiller selvfølgelig opp, helt klart. Det som har skjedd har rystet oss alle. Noe helt forferdelig begynner å skje, rasismen er kommet til overflaten. Hva er det som plutselig skjer med Norge? Det er viktig å markere at vi ikke finner oss i slikt.

Aslak Sira Myhre, RV-leder: - Ja. Det er det minste en kan gjøre i forhold til å prøve å bøte på alle de feilene som er gjort fram til nå. At folk tar aktiv avstand fra rasisme gjennom fakkeltog, i nærmiljøet og overalt, at vi stopper opp og sier nei, er det viktigste bidraget vi alle kan gi til å bekjempe nazismen.

Petter Nome, programleder: - Det har jeg tenkt å gjøre. Selv om ikke rasister lar seg stoppe, tror jeg det har en egenverdi at folk engasjerer seg. Det har betydning at så mange mennesker som mulig slår fast at rasisme er uakseptabelt.

Connie Barr, programleder:

- Ja, hvis jeg blir frisk og rask igjen synes jeg det hadde vært på sin plass. Å si fra at vi ikke aksepterer dette er det eneste våpenet vi har som gruppe. En slik marsj er et sterkt uttrykk. Det verste er likegyldighet.

Helga Hjetland, leder i Norsk lærerlag:

- Ja, det skal jeg, vi er en av intiativtakerne bak marsjen. Nå må vi vise en felles front mot rasisme. Skoler og barnehager er kjernen i kampen mot fremmedfrykt, dette jobber vi med hver dag, at menneskeverdet er ukrenkelig.

Kari Slaatsveen, programleder i Petre:

- Ja, det skal jeg. Hele Holgerredaksjonen skal gå i tog i dag. Dette toget har én hensikt, og vi går under den parolen.

Aslak Sira Myhre, RV-leder:

- Ja. Det er det minste en kan gjøre i forhold til å prøve å bøte på alle de feilene som er gjort fram til nå. At folk tar aktiv avstand mot rasisme gjennom fakkeltog, nærmiljø og overalt, at vi stoppper opp og sier nei, er det viktigste bidraget vi alle kan gi til å bekjempe nazismen.

Kåre Conradi, skuespiller

- Jeg kan ikke, fordi jeg må på teaterprøve. Hvis ikke hadde jeg gått. Alt som kan være med på å bekjempe rasisme er bra, og dette er en måte å sette søkelys på problemet. En slik markering kan øke bevisstheten blant folk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer