BOLIG: Eiendomsmegler Terje tror at det nå vil bli lettere å selge de dyreste boligene også. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
BOLIG: Eiendomsmegler Terje tror at det nå vil bli lettere å selge de dyreste boligene også. Foto: Eivind Yggeseth / FinansavisenVis mer

«Skal du ha bolig eller ikke?»

Boligmarkedsspiralen forplanter seg oppover. Nå tror eiendomsmegler Terje Tinholt at luksusmarkedet kommer også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): - Nå må du være rask. Jeg må ringe en mulig kjøper, sier eiendomsmegler Terje Tinholt til Finansavisen i dag.

Eiendomsmegleren på Nordvik & Partners' Frogner-kontor har nettopp solgt sin tredje bolig på like mange timer, og sitter midt i budrunde nummer fire.

- Det nærmer seg ferie og mange begynner å få dårlig tid. «Skal du ha bolig eller ikke», altså «ja eller nei», blir nesten det eneste spørsmålet når alt må gå så fort, sier han til avisen.

Vekstspiral Tinholt har hele tiden vært blant de som ikke trodde at boligprisene skulle falle kraftig og konstaterer at han har fått rett.

- Boligmarkedet er en spiral som starter i det små og forplanter seg oppover i prisklassene. Først løsnet det i markedet for små leiligheter, så kom segmentet på 5-6 millioner kroner og så videre, sier han til Finansavisen.

Markedet har vært på vei oppover de siste månedene, og Tinholt ser nå optimisme selv i luksussegmentet.

Nå skjer det i det øvre sjiktet - Nå begynner det å gå seg til i segmentet 15-20 millioner kroner. Selv de objektene som har ligget ute en stund — dog bare de som er riktig priset - blir solgt nå, sier han videre.

Tinholt mener signalene tyder på at det er ting på gang også i det aller øverste prissjiktet.

- Det er ikke lenge til det vil løsne også for de virkelig dyre boligene, sier han til Finansavisen.

Flere boligartikler Hegnar: - Vi tror de - heldigvis - bommer igjen
Leiligheter med høy fellesgjeld på vei tilbake
Har du fått kjøper på nakken etter boligsalget?