Skal du ut og fly i dag, kan det være lurt å ta med niste.

Streik rammer serveringen til flere flyselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 192 medlemmer av Parat streiker denne morgenen. Dette innebærer stopp av levering av forhåndsbestilte taxfree-varer, melder NRK.

- Den vil innebære full stans i alle leveranser av flymat til de fleste flyselskaper som flyr fra Gardermoen og Flesland, sier Turid Svendsen, forhandlingssjef i Parat til NRK Dagsnytt i dag klokka 5.

Streiken starter fredag klokka 6, ifølge NTB.

— Det er vanskelig å forstå at NHO Reiseliv ikke har vært villige til å møte oss på noen av våre krav. Vi er i streik fra fredag morgen, noe som vil ramme forsyninger av all flymat ved Gardermoen og Flesland, sa Parats forhandlingsleder Grethe Diserud.

Streiken rammer kun kortreiseruter, ifølge nyhetsbyrået.

Presseansvarlig Charlotte Holmberg Jacobsson i Norwegian kan informere om at Norwegians langdistanseruter ikke blir berørt av streiken.

— Den påvirker kun våre kortdistanseruter, og der har vi sendt ut en tekstmelding til dem det gjelder om å stå for mat og drikke selv — men ingen alkohol, sier hun til NTB.

Flymatstreiken rammer cateringleveranser til blant annet flyselskapene SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines, ifølge NTB.

Streiken kommer til å fortsette fram til partene har kommet til enighet.  NHO Reiseliv mener de har kommet med et godt nok tilbud til Parat.

— Riksavtalen med Parat er helt identisk med riksavtalen med Fellesforbundet, og så lenge streiken pågår, er det umulig å få til en løsning, sier forhandlingsleder Elisabeth Kloster i NHO Reiseliv.