PEPPERSPRAY: På fredag brukte politiet pepperspray mot studenter som hadde en fredelig demonstrasjon på Univeristy of California. Foto: Scanpix/AP Photo/The Enterprise, Wayne Tilcock
PEPPERSPRAY: På fredag brukte politiet pepperspray mot studenter som hadde en fredelig demonstrasjon på Univeristy of California. Foto: Scanpix/AP Photo/The Enterprise, Wayne TilcockVis mer

Skal etterforske politiet som sprayet pepperspray mot studenter

To politimenn permittert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «UC Davis: University of California» har permittert to av sine politimenn søndag på grunn av deres roller under demonstrasjonen der politiet sprayet pepperspray rett mot ansiktet til studenter som demonstrerte, melder nyhetsbyrået AP

- Jeg ønsker at studenter som vil demonstrere gjør det på en fredelig og lovlig måte. Jeg forventer at myndighetspersoner på universitetsområdet støtter retten de har til å gjøre dette, sa den øverste lederen for universitetet, Mark G. Yudof.

Talsmannen for universitetet vil ikke identifisere de to politimennene som har blitt permittert, men ifølge AP sa politimesteren på universitetet, Annette Spicuzza, at en av dem hadde jobbet som politi der lenge, og den andre «relativt ny».

Mot hodene Videoer som ble publisert på Internett viser tydelig at en politimann sprayer pepperspray mot hodene til studenter som sitter arm i arm på asfalten. Spicuzza sa til AP at de har brukt videoene i identifiseringsarbeidet.

- Begge tjenestemennene var trent til å bruke pepperspray, og de har også blitt sprayet med pepperspray under øvelser, sa Spicuzza til AP.

- Jeg har snakket med studenter i helgen og jeg føler deres raseri, sa Linda Katehi, leder for den avdelingen av universitetet som demonstrasjonen ble avholdt på.

Kathehi har satt en frist på 30 dager for rapporten som skal komme av etterforskningen som nå skal bli satt i gang. Etterforskningsgruppen skal bestå av studenter og ansatte på universitetet, og vil bli valgt denne uken.

To til sykehus Ifølge talskvinnen for universitetet ble ni av studentene som deltok på demonstrasjonen og ble truffet av pepperspray behandlet på stedet, og to ble kjørt til sykehuset og skrevet ut etter kort tid. Ti personer ble arrestert.

Demonstrasjonen som ble holdt på universitetets området på fredag var inspirert av «Occupy»-bevegelsen.

Det har vært eller er okkupasjoner i 70 storbyer og over 600 tettsteder i USA, og de siste ukene har politiet slått hardt ned mot demonstranter i flere amerikanske byer.

TO TIL SYKEHUS: To av demonstrantene ble kjørt til sykehus og ni fikk behandling på stedet. Foto: Scanpix/AP Photo/The Enterprise, Wayne Tilcock
TO TIL SYKEHUS: To av demonstrantene ble kjørt til sykehus og ni fikk behandling på stedet. Foto: Scanpix/AP Photo/The Enterprise, Wayne Tilcock Vis mer