Donald Trump

Skal etterforskes som 11. september

Den demokratiske speakeren, Nancy Pelosi, varsler at de vil starte en granskningskommisjon etter modell fra terrorangrepet 11. september 2001 for å granske under angrepet mot Kongressen 6. januar.

NY GRANSKNING: Angrepet mot Kongressen 6. januar, og tidligere president Donald Trumps rolle skal granskes av en uavhengig kommisjon. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
NY GRANSKNING: Angrepet mot Kongressen 6. januar, og tidligere president Donald Trumps rolle skal granskes av en uavhengig kommisjon. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Kongressen planlegger å opprette en uavhengig kommisjon til å granske angrepet 6. januar i år etter modell fra kommisjonen som gransket 11. september for snart 20 år siden.

Det går fram av et brev Pelosi har sendt til andre demokrater i Representantenes hus. Hun lover også at det skal settes av flere nødmidler til sikkerhet både for kongressrepresentanter og kongressbygningen.

Øverst på dagsorden

Beslutningen til Pelosi, kommer etter samtaler med den pensjonerte generalen Russel L. Honoré, som hun har bedt om å undersøke sikkerheten rundt Kongressen.

- Sikkerheten er øverst på dagsorden: Sikkerheten til landet vårt, sikkerheten til Kngressen - som er demokratiets tempel - og sikkerheten til medlemmene, skriver Pelosi i brevet, ifølge New York Times.

Beslutningen kommer to dager etter at USAs forrige president, Donald Trump, ble frikjent i riksrettssaken hvor han var tiltalt for å hisset opp tilhengerne sine til det voldelige angrepet.

- De siste ukene har general Honoré vurdert sikkerhetsbehovene våre ved å granske det som skjedde 6. januar, og hvordan vi må sikre at det ikke skjer igjen. Det er klart fra funnene hans, og fra riksrettssaken at vi må finne sannheten om hvordan dette skjedde, skriver Pelosi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer