Mot monstermaster: Ordfører i Granvin Jan Ivar Rødland inviterer Stoltenberg til Hardanger. Foto: TOR ERIK H. MATHISEN
Mot monstermaster: Ordfører i Granvin Jan Ivar Rødland inviterer Stoltenberg til Hardanger. Foto: TOR ERIK H. MATHISENVis mer

Skal få Jens til å skifte mening

Arbeiderpartipolitikere kommer til Oslo for å be Statsministeren skrinlegge planene om kraftlinje over Hardangerfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet:) Lokale arbeiderpartipolitikere i Hardanger skal møte statsminister Jens Stoltenberg for å få han til å snu i kraftlinjesaken. Ordfører i Granvin Jan Ivar Rødland kjemper mot regjeringens vedtak om å bygge kraftlinjer over Hardangerfjorden. Nå håper Rødland at han kan overbevise partilederen sin om at han tar feil.

- Jeg håper å overtale Jens til å ta mitt syn. Alle som kjenner meg vet at jeg er sta, sier Rødland.

Han regner med at Arbeiderpartiets lokallag i Ulvik og Granvin sender to partimedlemmer hver til Oslo. Foreløpig er det ikke bestemt når møtet skal være.

- Rop om hjelp - Det er viktig at vi har dialog. Vi vil presentere vår oppfatning og hva medlemmene våre har uttrykt, sier Rødland.

Aller helst vil Rødland ha statsministeren til Hardanger. Arbeiderpartiets lokallag i Ulvik og Granvin sendte i forrige måned et brev til Statsministeren, der de inviterer han til Hardanger.

- Brevet er et rop om hjelp. Vi vil ha Stoltenberg til Hardanger for å forklare vedtaket om å bygge kraftlinje over fjorden. Jeg er optimistisk og regner med at han kommer.

- Hindret masseutmeldelse Rødland frykter at kraftlinjen vil svekke Arbeiderpartiets oppslutning i Hardangerkommunene, men tror at vedtaket om å invitere Statsministeren har bidratt til å holde på partimedlemmene.

- Vi er bekymret for partiet og den politiske situasjonen. Med det vedtaket vi gjorde, hindret vi masseutmeldelse, mener Rødland.

Statssekretær ved Statsministerens kontor Torbjørn Giæver Eriksen bekrefter at Statsministeren vil møte lokale AP-politikere.

- Det blir et møte i løpet av kort tid med de lokale partigruppene. Statsministeren vil høre hva de har å si og forklare regjeringens ståsted i saken, sier Eriksen.