Skal feste på 1700-talls slott

Mary og Fredrik har planene klare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to gifter seg på Fredensborg Slott 14. mai i år.

Festet her først

Her har flere andre storslåtte giftemål gått av stabelen tidligere, og slottet er i tillegg et yndet sted å arrangere banketter på. Også Mary har festet her flere ganger tidligere, blant annet på forlovelsespartyet til de to.

Mary Donaldson (31) møtte den danske kronprinsen (35) under OL i Sydney i 2000. Hun er den aller første australieren som blir dronning i moderne tid. I oktober i fjor ble forlovelsen mellom de to offentliggjort.

I mai er alvoret her. Først skal de to gi hverandre sine ja i Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke. Vigselen starter 1600. Deretter bærer det avgårde til Fredensborg slott, der festen holdes, melder Kongehuset.

Norsk hage

Slottet ligger 35 kilometer nord for København. Det sto ferdig i 1722, tre år etter at det ble påbegynt. Her oppholder dronning Margrethe og hennes mann seg i sommermånedene. Og skulle noen av gjestene finne på at en tur i hagene frister, kan de kose seg i

Nordmandsdalen, hagen som ble opprettet i 1764, og inneholder 70 skulpturer. 60 av dem representerer nordmenn, fiskere, bønder, kvinner og andre gode borgere.

I 1967 giftet hun seg her med sin prins Henrik. 400 gjester var til stede i den 27 meter lange hallen. Også da prins Joachim giftet seg med sin prinsesse Alexandra ble festen holdt her. Det var i 1995.

<B>FASJONABELT:</B> Fredensborg slott er et av de mest brukte av de kongelige, danske palassene. Det ble bygget på 1700-tallet i barokkstil.
<B>FORLOVELSESPARTY:</B> Paret tjuvstartet med å feire forlovelsen på samme sted i oktober.