Skal forhindre selvmord: Facebook kan ta kontakt hvis de tror du sliter

Anti selvmords-funksjon har kommet til Europa.

NY FUNKSJON:  Etter å ha testet funksjonen på USA i et år, har Facebook nå rullet ut anti selvmords-funksjonen til Storbritannia. Australia fikk den i desember. I Norge anbefaler de å ringe Kirkens SOS. Foto: Facebook
NY FUNKSJON: Etter å ha testet funksjonen på USA i et år, har Facebook nå rullet ut anti selvmords-funksjonen til Storbritannia. Australia fikk den i desember. I Norge anbefaler de å ringe Kirkens SOS. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For et år siden ville Facebook prøve å forhindre selvmord i USA med en ny knapp. Nå har den også kommet til Europa og har blitt lansert i Storbritannia.

Hvis Facebook tror du sliter, kan de nå sende deg et varsel og foreslå hva du skal gjøre. For eksempel å snakke med en venn eller ringe etter hjelp.

- Vi jobbet med organisasjoner som Samaritans for å lage disse verktøyene, og en av de første tingene de sa var hvor mye det kan hjelpe dem som sliter å komme i kontakt med folk som bryr seg, enten det er «offline» eller «online», sier Julie De Bailliencourt til BBC.

Kan ta kontakt Hvis noen legger ut noe du syns er bekymringsfullt, kan du flagge det. Neste gang personen logger inn på Facebook, kan han få opp denne beskjeden: «Hei, en venn tror du går gjennom noe vanskelig og ba oss om å se på de siste innleggene dine».

Dette kan du enten velge å ignorere og klikke bort, eller du kan be om råd. Da lister de blant annet opp rådene fra selvhjelpseksperter hos National suicide prevention lifeline: Ta en pause, gjør noe som gjør deg glad, jogg eller gå deg en tur, gå på kino eller besøk et nytt sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer