Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal forhindre selvmord: Facebook kan ta kontakt hvis de tror du sliter

Anti selvmords-funksjon har kommet til Europa.

NY FUNKSJON:  Etter å ha testet funksjonen på USA i et år, har Facebook nå rullet ut anti selvmords-funksjonen til Storbritannia. Australia fikk den i desember. I Norge anbefaler de å ringe Kirkens SOS. Foto: Facebook
NY FUNKSJON: Etter å ha testet funksjonen på USA i et år, har Facebook nå rullet ut anti selvmords-funksjonen til Storbritannia. Australia fikk den i desember. I Norge anbefaler de å ringe Kirkens SOS. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For et år siden ville Facebook prøve å forhindre selvmord i USA med en ny knapp. Nå har den også kommet til Europa og har blitt lansert i Storbritannia.

Hvis Facebook tror du sliter, kan de nå sende deg et varsel og foreslå hva du skal gjøre. For eksempel å snakke med en venn eller ringe etter hjelp.

- Vi jobbet med organisasjoner som Samaritans for å lage disse verktøyene, og en av de første tingene de sa var hvor mye det kan hjelpe dem som sliter å komme i kontakt med folk som bryr seg, enten det er «offline» eller «online», sier Julie De Bailliencourt til BBC.

Kan ta kontakt Hvis noen legger ut noe du syns er bekymringsfullt, kan du flagge det. Neste gang personen logger inn på Facebook, kan han få opp denne beskjeden: «Hei, en venn tror du går gjennom noe vanskelig og ba oss om å se på de siste innleggene dine».

Dette kan du enten velge å ignorere og klikke bort, eller du kan be om råd. Da lister de blant annet opp rådene fra selvhjelpseksperter hos National suicide prevention lifeline: Ta en pause, gjør noe som gjør deg glad, jogg eller gå deg en tur, gå på kino eller besøk et nytt sted.

Rådene til Norge Et nytt team i Storbritannia skal sitte døgnet rundt og se på Facebook-innlegg som folk har flagget, ifølge BBC. Facebook har også egne selvmordssider hvor de gir svar på hvor og hvordan du kan få hjelp i ulike land.

Trykker du på «jeg må finne telefonnummeret til en hjelpetelefon for forebygging av selvmord, til meg selv eller en venn» i Norge, anbefales det å ringe Kirkens SOS.