Skal forsøke å varme opp forfrosset gutt (18 mnd) til normaltemperatur i dag

Politiet prøver å kartlegge hendelsesforløpet, men mener det er for tidlig å kontakte guttens foreldre.

 KJEMPER FOR LIVET:  Gutten er til behandling ved St. Olavs Hospital. ARKIVFOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX.
KJEMPER FOR LIVET: Gutten er til behandling ved St. Olavs Hospital. ARKIVFOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 18 måneder gammel gutt ble funnet forfrosset og med hjertestans utenfor sitt hjem i Stordal på Sunnmøre. Tilstanden er nå stabil, men skadene er meget alvorlige.

- Det siste jeg har fått vite er at de skal begynne å varme opp guttens kropp mot normaltemperatur i dag. Denne oppvarmingen må skje sakte for å unngå hjertekomplikasjoner, sier William Indrevåg, som var vakthavende legevakt i Stordal kommune da gutten ble funnet onsdag.

Politiet har nå startet en etterforskning.

- Det skal gjøres en del undersøkelser i dag. Vi ønsker blant annet å finne ut av om gutten ble lagt til å sove ute eller om han har kommet seg ut på egen hånd, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Ingen mistanke om straffbare handlinger Skovly understreker at det ikke er noen mistanke om at det skal ha skjedd noe straffbart, og at det er naturlig å starte en etterforskning når et lite barn blir funnet på denne måten.

Det var faren til gutten som fant ham, mens moren skal ha vært ute i et ærend. Det er uvisst om 1,5-åringen lå i en vogn eller ikke da han ble funnet.

Ikke kontaktet foreldrene Gutten skal ha hatt hjertestans da han ble funnet, men faren varmet ham inne på badet og han skal ha vært ved bevissthet da han ble hentet av luftambulansen.

Politiet har enda ikke snakket med guttens foreldre, som nå befinner seg på St. Olavs Hospital i Trondheim der sønnen fortsatt ligger på intensiven.

- Vi har enda ikke vært i kontakt med foreldrene. Vil vil vente med det til det passer seg, og nå som tilstanden er så ille føler vi ikke at det er riktig å kontakte dem, sier Skovly.

FUNNET NEDFROSSET MED HJERTESTANS:  Den lille gutten på ett og et halvt år ble funnet livløs utenfor familiens hjem i Stordal. Hjemmet ligger like ved Rosekirken til høyre. Foto: FRIDGIER WALDERHAUG
FUNNET NEDFROSSET MED HJERTESTANS: Den lille gutten på ett og et halvt år ble funnet livløs utenfor familiens hjem i Stordal. Hjemmet ligger like ved Rosekirken til høyre. Foto: FRIDGIER WALDERHAUG Vis mer