Skal forsvare seg selv

Zacarias Moussaoui, den 20. flykapreren, vil forsvare seg selv når rettssaken mot ham starter. Han risikerer dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Moussaoui skulle sannsynligvis være den 20. kapreren ombord på de fire dødsflightene 11. september. Han ble arrestert i Minnesota før terrorangrepene. Hvis han blir funnet skyldig i anklagene, risikerer han dødsstraff.

22. april ga han forsvarerne sine sparken. Moussaoui mener at forsvarerne, regjeringen og dommeren har inngått en konspirasjon for å drepe ham. Uttalelsen i retten førte til at dommer Leonie Brinkema tok en prat med den terrortiltalte.

I samtalen med Brinkema sa Moussaoui at han ville representere seg selv. Han påkalte dessuten død og fordervelse over Israel og USA. Dommeren mente at Moussaoui er mentalt klar, men ba likevel om at han ble undersøkt av psykiater.

Nå har psykiateren levert sin rapport, skriver Newsweek. I rapporten konkluderer psykiateren med at franskmannen ikke lider av noen psykisk sykdom eller noe annet som gjør ham inkompetent. Dét betyr at Moussaoui kan forsvare seg selv under rettssaken.

I RETTEN:</B> Rettssaken mot Moussaoui setter både rettssystemet og dommer Leonie Brinkema på en prøve.
TERRORANKLAGET: Zacarias Moussaoui er den eneste som er tiltalt i forbindelse med terrorangrepene 11. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer