SAMARBEIDET: Politioverbetjent Eirik Jensen har selv samarbeidet med forfatteren av ei kommende bok om seg. Foto: Marius Gulliksrud
SAMARBEIDET: Politioverbetjent Eirik Jensen har selv samarbeidet med forfatteren av ei kommende bok om seg. Foto: Marius GulliksrudVis mer

Skal fortelle hele historien om Eirik Jensen i ny bok

Eirik Jensen har samarbeidet med journalist Anders Mølster Galaasen om den kommende boka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da nyheten sprakk i forrige uke om at politioverbetjent Eirik Jensen var siktet for grov korrupsjon, var journalist og forfatter Anders Mølster Galaasen allerede godt i gang med sin store biografi om Jensen.

Den svært omdiskuterte politioverbetjenten er også en av Oslo-politiets mest respekterte og suksessrike tjenestemenn. Det var ikke få som reagerte med sjokk da det ble kjent at Jensen var korrupsjonssiktet etter sin omgang med investor og hasjsmugler Gjermund Cappelen (47).

- Jeg kan bekrefte at jeg har jobbet med en bok om Eirik Jensen, sier forfatter Anders Mølster Galaasen.

Jensen har samarbeidet med forfatteren om boka. Galaasen sier han, som de fleste andre, ble veldig overrasket over pågripelsen av den erfarne politimannen.

- Det jeg ønsker å si om det, er at han er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier Galaasen.

Taus om avsløringer Han ønsker ikke å si hvor langt i prosessen han har kommet, og vil ikke kommentere ytterligere detaljer om boka. Han vil ikke kommentere hvorvidt det er nye, store avsløringer i boka.

- Utover at jeg har bekreftet at jeg holder på med en bok om Eirik Jensen, ønsker jeg ikke å kommentere ytterligere nå, skriver Galaasen i en sms.

Boka er planlagt utgitt av Kagge forlag. Galaasen har bakgrunn som journalist, blant annet fra Dagbladet, og har tidligere tidligere skrevet bøker om både Steffen Iversen og Henning Solberg.

Eirik Jensen har tidligere medvirket i boka «Blodig Brorskap - på innsiden av Oslos gjenger», av krimjournalist Per Asle Rustad. I boka uttrykker Jensen seg svært kritisk om den nåværende organiseringen i Oslo politidistrikt.

Stridsorganisasjon Dagbladet avslørte i går spillet som har foregått i politiledelsen for å fjerne Eirik Jensen fra gata - og inn på kontor. Jensen har gjennom sin dialogmetode, der han helt bevisst har gått i dialog med eksempelvis MC-gjengene, blitt vært kontroversiell i Oslo-politiet. Han har heller ikke vært redd for å legge seg ut med ledelsen:

I boka til Per Asle Rustad sier Jensen at politiet «må være en stridsorganisasjon».

- Dagens ledelse i politidistriktet har ikke den rette gutsen og erfaringen til å forstå dette. Vi snakker om stridserfaring. Og det har de ikke. Skal vi bekjempe gjengene, må det helt nye ledere og helt nye strategier til. Deler av dagens ledelse som har ansvaret for bekjempelse av kriminelle gjengstrukturer, bør byttes ut - med unntak av politimesteren. Han er jo ny og bør få en sjanse, sier Jensen i boka.

SKRIVER NY BOK: - Jeg kan bekrefte at jeg har jobbet med en bok om Eirik Jensen, sier forfatter og journalist Anders Mølster Galaasen. Foto: Privat
SKRIVER NY BOK: - Jeg kan bekrefte at jeg har jobbet med en bok om Eirik Jensen, sier forfatter og journalist Anders Mølster Galaasen. Foto: Privat Vis mer