Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skal gi råd til kunder som vil forbedre sin dialog med myndighetene

Men Anne-Grete Strøm-Erichsen får ett års forsvarskarantene.

NY JOBB: Tidligere forsvars- og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen blir partner og rådgiver i Rud Pedersen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NY JOBB: Tidligere forsvars- og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen blir partner og rådgiver i Rud Pedersen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Ap-statståd Anne-Grete Strøm-Erichsen blir partner og rådgiver i det nordiske rådgivningsselskapet Rud Pedersen. Dermed blir nok en Ap-topp profesjonell rådgiver.

Til næringslivet - Etter atten givende år som heltidspolitiker ser jeg nå frem til å gå tilbake til næringslivet. Det blir spennende å jobbe sammen med dyktige nordiske kolleger, sier Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Karantene Ifølge Dagens Næringsliv for den tidligere statsråden ett års karantene når det gjelder forsvarssaker. Strøm-Erichsen, som har vært ute av aktiv politikk siden hun den rødgrønne regjeringen gikk av, kan begynne i sin nye stilling 16. april.

Men hun får ikke jobbe med saker som har med Forsvaret og underliggende etater å gjøre før det har gått ytterligere seks måneder.

Lukker et kapittel - Det er både naturlig og bra å ha en karantene når man går over til næringslivet. Når man går av som statsråd, lukkes et kapittel, og det er viktig for troverdigheten at det går en viss tid før man tar fatt på nye oppgaver, sier Strøm-Erichsen til avisa.

Hun sier hun fortsatt skal jobbe med politikk.

- Forskjellen blir at jeg nå skal jobbe med politisk analyse og gi råd til kunder som ønsker å forbedre sin dialog med offentlige myndigheter. Det mener jeg er en viktig jobb, sier eks-statsråden til DN.

Statsråd i åtte år Strøm-Erichsen har vært forsvarsminister og helse- og omsorgsminister. Hun har lang fartstid i Ap i lokalpolitikken i Hordland, blant annet som ordfører og byrådsleder, og har sittet i partiets sentralstyre.

Hun var statsråd i den rødgrønne regjeringen i hele perioden.

Strøm-Erichsen har vært nevnt som mulig ordførerkandidat i Bergen, men forlater altså nå politikken.

- Vi er både stolte og glade over at Anne-Grete har valgt å være hos oss. Det er vår strategi å
tilby våre oppdragsgivere dyp kompetanse innen politikk og samfunnsliv, slik at de kan forstå det
politiske system og lykkes bedre i sin dialog med offentlige myndigheter. Vi gleder oss til å ta fatt på
oppgavene sammen, sier Morten Rud Pedersen som etablerte byrået i Göteborg i 2003.

Internasjonale kunder
Rud Pedersen tilbyr nasjonale og internasjonale kunder et kompetent team av strategiske og
politiske rådgivere i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Kontorene i Oslo og Helsinki ble etablert i
2013.

Rud Pedersen er nå et av de ledende politiske rådgivingsselskaper i Norden, heter det i en pressemelding fra firmaet.

Hele Norges coronakart