«Skal gifte oss når vi får tid»

Kasper Fevang (10) og Maren Omdal (9) traff hverandre som toåringer, da de fikk kreftbehandling på Rikshospitalet. To år seinere lekegiftet de seg, og de er fortsatt kjærester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Agderposten/Dagbladet): - Vi ble sammen da vi var to år og skal gifte oss på ordentlig når vi får tid, sier turtelduene.

Maren fra Eydehavn og Kasper fra Sandefjord har begge hatt blodkreft. Kasper kom først til Rikshospitalet. Et halvt år etter ham kom Maren for å få behandling.

Innkalt samtidig

- De sprang etter hverandre i gangene, med dryppstativ og oss foreldre på slep, minnes pappa Glenn Omdal.

De to unge pasientene lå som regel stille bare når de var bedøvet. Like etter at cellegiften var på plass, var de oppe og lekte med hverandre, fortsetter Glenn.

I over to år fikk Maren og Kasper behandling ved Rikshospitalet. Fordi de to i begynnelsen fikk kurer og medisiner på likt, ble de også innkalt samtidig.

Etter hvert tok også Rikshospitalet hensyn til de to kjærestene, og innkalte dem på samme tid.

Nå har de vært friske i fem år. Men de møtes likevel jevnlig, enten i Sandefjord eller i Eydehavn.

Hentes i Kragerø

Foreldreparene er også blitt gode venner etter behandlingstida og besøker hverandre av og til. Men når det bare er Maren og Kasper som skal på besøk, kjøres de av foreldrene til avkjørselen til Kragerø. Der hopper den som skal på besøk, over til kjærestens bil.

- Vi ser hverandre bare én gang i året, prøver Kasper seg. Men Glenn forteller at det er oftere enn det. Og innimellom skriver de brev til hverandre.

- Jeg skulle ønske vi kunne treffes oftere, for jeg er veldig glad i ham, erklærer Maren.

Lagde bryllup

Det unge kjæresteparet har lekegiftet seg en gang. Det skjedde hjemme hos Maren den sommeren de var fire år.

- Jeg ville helst leke gjemsel, sier Kasper.

Maren visste hvor mamma oppbevarte sin tørkede brudebukett og brudeslør. Foreldrene visste ikke noe om bryllupet før det lykkelige paret kom ut i stua i full mundur.

- Jeg bestemte at vi skulle gifte oss, forteller Maren og setter seg tettere inntil Kasper.

Uenige om fotball

Når de er sammen, leker de og har det gøy. Begge spiller fotball, Maren på Sørfjell og Kasper på Kodal.

Det er bare én ting er de uenige om: hvilket fotballag som er best i verden. Maren mener det er Liverpool, mens Kasper holder på Manchester United.

Foreløpig har uenigheten ikke skapt problemer for kjæresteparet.

FRISKE: Til sommeren er det fem år siden Kasper og Maren lekegiftet seg. - Vi skal gifte oss på ordentlig når vi får tid. Men da må vi bli dobbelt så mange år som nå, minst, sier turtelduene.