Ap-leder Jonas Gahr Støre etter krisevalget:

Skal gjenerobre Nord-Norge

Velgertapet i nord er særlig vondt, innrømmer Jonas Gahr Støre.

KUNNE GÅTT VERRE: Jonas Gahr Støre innrømmer at han ble lettet over at målinger ned mot 20 prosent ikke slo til. Han innrømmer at det er et dårlig valg, og sier det er særlig smertefullt å tape så stort i nord. Nå lover han en kraftinnsats for at Ap skal bli det ledende partiet i Nord-Norge. Foto NIna Hansen/Dagbladet
KUNNE GÅTT VERRE: Jonas Gahr Støre innrømmer at han ble lettet over at målinger ned mot 20 prosent ikke slo til. Han innrømmer at det er et dårlig valg, og sier det er særlig smertefullt å tape så stort i nord. Nå lover han en kraftinnsats for at Ap skal bli det ledende partiet i Nord-Norge. Foto NIna Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ikke fornøyd med valgresultatet. Det er et dårlig valg. Jeg er ikke glad for tilbakegangen vi har hatt en del viktige steder, særlig i nord og i de store byene, sa Jonas Gahr Støre da han tok seg fra Folkets Hus til Stortinget i natt med en stor gruppe journalister på slep.

Arbeiderpartiet har gjort sitt dårligste kommunevalg noensinne.

- Bedre enn fryktet

Overfor Dagbladet innrømmer Støre at han er lettet over at det ikke gikk enda verre.

- Resultatet er ikke så godt som håpet, men bedre enn fryktet ut fra målinger vi har sett tidligere i valgkampen, sier Støre.

Seinere i dag samles Ap's sentralstyre. Sak: Kommune- og fylkestingsvalget. Til tross for at Ap igjen gjør et elendig valg, ser Støre ingen grunn til å vurdere egen stilling. Han viser til at han er valgt av landsmøtet til å lede partiet.

- Du må tåle å stå i gode og dårlige dager. Jeg er fornøyd med at vi kom opp fra 20-tallet, og har et lag som er veldig samlet og som vil gå løs på det politiske arbeidet fram mot 2021, sier Støre.

Støre har tidligere sagt til Dagbladet at han selv vil lede programarbeidet fram mot stortingsvalget. Nå vil Støre snarest ha blikket rettet mot 2021.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer