Skal gjennomgå skoletiltakene

Regjeringen vurderer å justere tiltakene på gult og rødt nivå på skoler og barnehager.

STATSRÅD: Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V). Foto: Berit Roald / NTB
STATSRÅD: Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V). Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 115 000 +506
innlagt114 -1
døde 757
påvist smittet 156 000 000+869.8K
døde 3 260 000 +14.2K
Se mer

I en pressemelding opplyser regjeringen at de har bedt Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet om å gjennomgå smittevernveilederne for skoler og barnehager med utgangspunkt i dagens smittesituasjon.

De siste ukene har smitten på nasjonalt nivå økt, og hurtigspredende muterte virusvarianter har gjort smittevern krevende, også på skoler og i barnehager.

MÅNEDENE FRAMOVER: Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, sier at man må belage seg på noen tøffe måneder, men at det finnes et lyspunkt. Reporter: Angelica Hagen. Video / Foto: Edward Stenlund / Håkon Mosvold Larsen . Vis mer

Mange innspill

Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier at regjeringen har fått mange innspill fra barnehagene og skolene om at de ønsker seg en oppdatering av veilederne etter at de nye virusvariantene har kommet.

- Vi ser også at det varierer en del hvordan skolene etterlever tiltakene. Derfor er det grunn til å vurdere nærmere hvordan gult og rødt nivå bør praktiseres, sier hun.

Etatene er allerede i gang med prosessen i samarbeid med utdanningsorganisasjonene, KS og kommuner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer