VOLDTEKTSMØTE: Justisminister Knut Storberget kommer til et møte om voldtekt hos Kripos. Til venstre assisterende Kripos-sjef Ketil Haukaas. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
VOLDTEKTSMØTE: Justisminister Knut Storberget kommer til et møte om voldtekt hos Kripos. Til venstre assisterende Kripos-sjef Ketil Haukaas. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- Skal gjøre Oslo trygg

Krisemøte om kampen mot voldtekt fredag. Kan bli aktuelt å innkalle forsterkninger fra andre politidistrikter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisminister Knut Storberget innkaller fredag toppene i Justis-Norge for å drøfte hvordan voldtektsbølgen i Oslo skal stoppes.

Det kan bli aktuelt å innkalle forsterkninger fra andre politidistrikter, bekrefter Storberget.

Vil stoppe voldtektsbølgen - Vi skal gjøre hva vi kan for å stanse dette, og jeg håper inderlig at vi lykkes, særilg når vi nå styrker innsatsen i Oslo, sier Storberget.

Etter et møte med voldtektsgruppa på Kripos i dag måtte justisministeren overfor et tallrikt pressekorps forklare hva han vil gjøre for å gjøre hovedstaden trygg og hindre voldtekter. Fredag vil han drøfte tiltak sammen med politidirektøren, riksadvokaten, Oslo politidistrikt og Kripos.

Massivt trykk - Ett overgrep er ett for mye. Vi vil se på om det er behov for mer ressurser i Oslo, både når det gjelder ordensstyrker og etterforskningskapasitet. Vi vil først høre fra Oslo politidistrikt hvordan de håndterer situasjonen, og om de mener de har behov for bistand. Vi vil sette inn et massivt trykk.

Bred mobilisering Mitt håp er at vi også kan mobilisere andre samfunnsaktører, for vi kommer ikke problemet til livs med bare mer politi. Vi har sett at tiltak nytter, som for eksempel i Stavanger. Vi må ikke la håpløsheten ta over, sier Storberget.

Konstituert politidirektør Vidar Refvik sier man må drøfte om det skal innkalles politiressurser fra andre distrikter, men at det ikke er gitt.

- Det er en mulighet vi må vurdere, sier Refvik til Dagbladet.

Gjøre byen trygg - Er voldtektsbølgen i Oslo en så ekstraordinær situasjon at Oslo må få hjelp fra andre politidistrikter?

- Det er det vi må drøfte. Det har vært mange voldtekter over en kort periode. Vi setter uansett inn en sterk innsats nå for å ta gjerningsmennene og få tryggheten tilbake i byen, sier Refvik.