- VERDENS BESTE: Statsminister Jens Stoltenberg avfeier kritikken fra opposisjonspartiene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- VERDENS BESTE: Statsminister Jens Stoltenberg avfeier kritikken fra opposisjonspartiene. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Skal gjøre verdens beste samfunn enda bedre

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener regjeringen er kommet langt på mange punkter og at målet for framtiden er å gjøre verdens beste samfunn enda bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av opposisjonspartiene har etterlyst nytenkning i forslaget til statsbudsjett for 2013, men Stoltenberg vurderte ikke å lansere en ny, tydelig satsing som kunne gjøre ham populær foran stortingsvalget neste år.

- Jeg mener at politikere skal bli målt etter det de faktisk får til. Det vi får til er å sørge for at folk har jobb og at det etableres veldig mange nye bedrifter. Politikken er full av politikere som har hatt dristige og urealistiske visjoner som ikke ble noe av, sa statsministeren.

Han sier at regjeringens mål er å gjøre verdens beste samfunn enda bedre, uten å sløse med landets oljepenger.

- På helse og omsorg har vi en veldig kraftig opptrapping. På samferdsel bygger vi vei og bane i et omfang vi aldri har gjort i dette landet. Og for eksempel gjør vi mer for likestilling, kultur og andre områder som kanskje ikke får så mye oppmerksomhet, men som er viktige likevel, sa Stoltenberg.

Regjeringen er blitt kritisert for ikke å kunne nå målet om å skape 12.000 nye sykehjemsplasser innen 2015. Statsministeren forklarte at de 12.000 også inkluderer plasser som skal erstatte gamle og dårlige plasser.

- Takten på prosjektet har økt, og vi er i rute til å nå det målet innen 2015. Tilskuddet på 12.000 plasser er ikke bare nye sykehjemsplasser, men skal også erstatte gamle og dårlige plasser, sa han.

(NTB)