Skal ha bedt Donald gi opp

Donald Trumps kone, Melania, skal ha bedt ham om å erkjenne tap, ifølge CNN.

SIER STOPP: Ifølge kilder hos CNN skal kona til Donal Trump sagt at nok er nok. Bilder/video: NTB/Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Melania Trump skal ha bedt ektemannen Donald Trump om å erkjenne at han tapte. Det opplyses det om i TV-programmet «Reliable sources» på CNN søndag ettermiddag.

CNNs kilde skal være en person som har kjennskap til samtalen mellom de to.

- Hun har kommet med sitt synspunkt, som hun ofte gjør, sier kilden til CNN.

Melania Trump skal ved en rekke anledninger de siste åra, ha sagt sin tydelige mening om hvordan ektemannen burde styre landet.

President Donald Trump har til nå ikke ringt Biden og erkjent nederlaget, som tapende presidentkandidater vanligvis gjør.

- Beskytte demokratiet

Noen timer etter at CNN skriver dette, skriver den avtroppede førstedamen sin første tweet om politikk siden valgdagen tirsdag.

Hun skriver at hun mener at det amerikanske folk fortjener rettferdige valg.

- Hver lovlige - ingen ulovlige - stemme må telles, skriver Melania Trump.

- Vi må beskytte vårt demokrati med total gjennomsiktighet, skriver hun.

Melania går dermed ikke like langt som Donald har gjort de siste dagene. Han har kommet med en rekke anklager om utbredt valgfusk og «ulovlige stemmer», og hevdet at Biden vant valget på stemmer som aldri burde vært opptalt. Dette har han til gode å legge fram beviser for.

Uklart om Kushner

BRØT SAMMEN: CNN-kommentator og tidligere rådgiver for Barack Obama, Van Jones, brøt sammen i TV-studioet da det ble bekreftet at Biden blir USAs neste president. Vis mer

Søndag skrev både CNN og nyhetsbyrået AP at Donald Trumps svigersønn og seniorrådgiver Jared Kushner også hadde oppfordret ham til å gi seg.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal Kushner ha fortalt flere i kretsen rundt seg at han mener at det er på tide å gi opp kampen, selv om Trump mener at valgresultatet ikke er lovlig.

New York Times får derimot opplyst at Kushner ikke oppfordret Trump til å gi seg, men til å fokusere energien sin på de juridiske aspektene.

Avisa skriver at Trumps muligheter for å få endret valgresultatet gjennom juridiske prosesser stadig blir dårligere.

Ingen indikasjoner

Donald Trump er søndag ettermiddag norsk tid tilbake på golfbanen hvor han var lørdag. Det er så langt ingen indikasjoner på at han kommer til å gi opp kampen for å få endret valgresultatet.

Trump hevder fortsatt at det har vært store mengder valgfusk og har de siste dagene varslet en rekke søksmål i vippestatene.

Søndag ettermiddag sier Trump-advokat Rudy Giuliani til Fox News at de planlegger enda flere søksmål i løpet av uka som kommer.

Han mener at det ville vært feil av Trump å gi opp på «nåværende tidspunkt».

Han sier at de har funnet beviser for valgfusk i minst tre eller fire delstater, kanskje opp mot ti. Han hevder at det finnes vitner som kan bekrefte dette.

- Det er opp mot 50 vitner, og dette kommer til å bli et tema i et søksmål vi kommer til å sende inn i morgen for brudd på borgerrettigheter og gjennomføring av et urettferdig valg, sier Giuliani.

Disse bevisene er foreløpig ikke lagt fram.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer