Philip Manshaus (21) siktet for terror og drap

Skal ha bestilt utstyr på nettet før angrepet

Politiet gjennomfører nå en full gjennomgang av alt Philip Manshaus kan ha kjøpt i forkant av moskéangrepet.

SMILER: Philip Manshaus er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandling. Her ankommer han fengslingsmøtet med tydelige skader i ansiktet. Video: Christian Wehus / Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Philip Manshaus (21) skal ha bestilt forskjellig utstyr på internett i forkant av lørdagens angrep mot Al-Noor-moskeen i Bærum, ifølge Dagbladets opplysninger.Politiet har nå en omfattende etterforskning av den draps- og terrorsiktedes økonomi, blant annet for å kartlegge innkjøp og planlegging i forkant. Manshaus nekter straffskyld.

- Bestilte utstyr

Dagbladet får opplyst at Manshaus kort tid før angrepet skal ha bestilt utstyr som kan ha vært egnet for bruk i angrepet mot moskeen.

Politiet har allerede bekreftet at han hadde på seg en hjelm og et påmontert Gopro-kamera under skytingen, men politiet ønsker ikke å bekrefte om han hadde på seg ytterligere strids- eller verneutstyr, eller hva slags våpen han brukte.

- Vi kartlegger alle økonomiske transaksjoner. Det er av stor interesse hvor han har fått dette fra. Vi håper blant annet å få spesifisert om han har kjøpt dette i Norge eller utlandet, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Tolletaten er blant annet koblet på i etterforskningen av angrepet, der Manshaus er siktet for terror etter at han skal ha drept sin egen stesøster Johanne Ihle-Hansen (17). Over 50 etterforskere i Oslo-politiet jobber med saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer