Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skal ha blitt brent med en sigarett

Også en 15 år gammel gutt havnet på sykehus etter opptaksprøve i lukket brorskap i Drammen.

BLEIE RUNDT HODET:  Lars Nilsen Gullek (16) deltok også på opptaksprøvene til brorskapet Fraternitas i Drammen. Her fikk han blant annet festet en bleie rundt hodet. Gullek ble ikke syk, men forteller Dagbladet at opptaket var veldig tøft. Foto: Privat
BLEIE RUNDT HODET: Lars Nilsen Gullek (16) deltok også på opptaksprøvene til brorskapet Fraternitas i Drammen. Her fikk han blant annet festet en bleie rundt hodet. Gullek ble ikke syk, men forteller Dagbladet at opptaket var veldig tøft. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at en 16 år gammel jente ble alvorlig syk og havnet på intensivavdelingen etter å ha gått gjennom tøffe opptaksprøver i den lukkede jenteklubben Gevjon ved Drammen videregående skole.

Nå viser det seg at også en 15 år gammel gutt ble syk. Han deltok i opptaket i Fraternitas, som er brorskapet for guttene, skriver Drammens Tidende.

 - Ting gikk langt over streken. Han skal ha blitt brent med en sigarett. Som mor blir jeg sint og frustrert. Han har vært på sykehuset i et døgn på grunn av dette. Legene sa at tarmene hans hadde fått skikkelig juling, sier guttens mor til avisa.

Fortsatt smerter 15-årigen er skrevet ut av sykehuset, men den 16 år gamle jenta ligger fortsatt på isolat.
Hun forteller til Drammens tidende at hun fortsatt er sliten og har sterke smerter i magen og hodet etter å ha spist rått dyrehjerte, hundemat og sauetarm.

På spørsmål om det var verdt det svarer hun likevel:

- Både og. Frem til det gikk galt så var det det.

Under opptaket skulle jenten blant annet slå hverandre, de skulle spise rå mat, drikke vann med snus, ydmykes og dynket i vann og melk.

De eldre jentene som ledet helvetesopptaket beklaget overfor jenta i går.

- Vi vil egentlig bare presisere at det er veldig uflaks, det som er skjedd. Vi er 101 år i år, og dette året er nok det som har vært mest ute av kontroll. Vi beklager så mye overfor henne. Det var aldri meningen at hun eller noen andre skulle bli syke. Vi synes det er dumt og tragisk at det er blitt som det er blitt, sa en av lederne til Dagbladet.

- Tok av De brutale ritualene startet på torget midt i Drammen og fortsatte i skogen ved et tjern utenfor byen.

Ordenssjefen i Drammens politiet Dag Ebbestad sier arrangementet åpenbart har tatt litt av.

Han forteller at ungdommene hadde fått politiets tillatelse til å avholde opptaket, men at de ikke hadde fått lov til å avholde det hvis politiet på forhånd hadde vært kjent med hva som skjedde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media