Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kildeopplysninger til Dagbladet:

Skal ha blitt brutalt knivdrept

De to drapsofrene som ble funnet i skogen utenfor Bergen mandag, skal ha hatt flere stikkskader.

STERKT PREGET: Einar Råen forsvarer en drapssiktet mann i 50-åra som tidligere er straffedømt for en rekke alvorlige forhold. Han forklarer hvorfor hans klient ikke møtte i dagens fengslingsmøte. Video: Øystein Sæthre og Trym Mogen Vis mer

To menn ble onsdag framstilt for varetektsfengsel i Bergen tingrett for drap eller medvirkning til drap etter funnet av to lik ved Gullfjellet utenfor byen mandag.

Bergen tingrett har besluttet at begge mennene skal være varetektsfengslet i fire uker med full isolasjon og medieforbud de første to ukene, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Drapsalarmen ble slått etter at turgåere fant blodige gjenstander ved en tursti. Kort tid etter ble liket av en 29 år gammel kvinne, før liket av en 42 år gammel mann ble funnet nesten tre timer seinere.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal politiet raskt ha mistenkt at saken dreide seg om et drap. Kilder med kjennskap til etterforskningen opplyser til Dagbladet at de to skal ha blitt brutalt knivdrept.

BESLAG: Politiet beslagla det som skal være en blodig madrass fra hospitset i Bergen tirsdag. Foto: Leif Stang
BESLAG: Politiet beslagla det som skal være en blodig madrass fra hospitset i Bergen tirsdag. Foto: Leif Stang Vis mer

Uklart åsted

Politiets hovedteori er at de ble drept et annet sted og deretter fraktet til turstien ved Gullfjellet. Politiet hentet blant annet ut ei blodig seng fra et hospits i Bergen sentrum, der flere av de involverte skal ha hatt tilhold.

Politiet vil ikke svare på hvor de mener drapet skjedde eller hvilke skader de to drepte hadde.

DRAP: Pressebrief om dobbeltdrapet i Bergen onsdag etter middag. Bilder fra NTB Scanpix. Vis mer

- Vi kan ikke fortelle hva skadene er. Det kan påvirke vitner i saken, sier politiadvokat Inger Lise Høyland til Dagbladet.

- Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke kommentere dette nå, sier Rolf Knudsen, som er bistandsadvokat for de pårørende til den 29 år gamle kvinnen.

Cecilie Wallevik, som er bistandsadvokat for mannens pårørende, har ikke besvart Dagbladets henvendelse om saken.

- Dette kan jeg heller ikke kommentere. Familien er i sjokk og de har det tøft.

Kjente hverandre

Politiet opplyser i dag at alle de involverte, både drapsofrene og de siktede, kjente hverandre.

- Det betyr at det ikke var helt tilfeldige ofre. Jeg vil ikke gå mer inn på relasjon eller hva som kan ha vært motivet, men de kjenner hverandre, sier Høyland.

En 56 år gammel mann som ble framstilt for varetektsfengsling onsdag er straffedømt over 20 ganger. Han er også dømt for flere tilfeller av vold, blant annet grov vold. Mannen stilte selv ikke i fengslingsmøtet i Bergen tingrett og har ikke forklart seg i avhør.

Hans forsvarer Einar Råen sier mannen er sterkt preget og ikke har vært i stand til å forklare seg eller stille i fengslingsmøte.

Den andre drapssiktede mannen (36) stilte i dagens fengslingsmøte og begjærte seg løslatt. Mannen nekter straffskyld for drap eller medvirkning til drap.

- Han har forklart seg utfyllende om hans bevegelser de siste dagene før pågripelsene og hvor han har vært. Han er sterkt preget av anklagene, sier hans forsvarer Kjetil Ottesen.

Undersøkelser

Politiet gjorde onsdag fortsatt undersøkelser både på et hostpits sentralt i Bergen og i en kommunal blokk i Arna der en tredje drapssiktet mann i 30-åra ble pågrepet tirsdag. Han framstilles for varetektsfengsling torsdag.

Også to andre menn som befant seg i blokka ble tatt med av politiet. De ble egentlig tatt inn som vitner, men en av disse ble seinere siktet for å ha bidratt til å ødelegge bevis, og nekter straffskyld for det.

Likevel utelukker ikke politiet enda flere pågripelser i saken.

- Vi har ikke kontroll på alle som kan være involvert. Dette er en stor etterforskning og hendelsesforløpet er ikke endelig avklart, sier politiadvokat Høyland.

- Har dere et klart bilde over hvilken rolle de forskjellige kan ha hatt?

- Det er helt sentralt for etterforskningen, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media